Syrská arabská armáda (SAA) za podpory domobrany Národních obranných sil (NDF) pokračovala ve svém postupu podél turecké hranice na severním venkově provincie Latakia. Syrské síly po těžkých srážkách s militanty al Nusra a Svobodné syrské armády převzaly kontrolu nad věží Zhiayh u pohraničního přechodu s Tureckem. Vládní vojska pokračují v postupu podél turecké hranice. Syrské síly zaútočily na shromaždiště teroristických sil v blízkosti al-Rahidiya, al-Hwaiqa a al-Sheikh Yassin v Deir Ezzur. Předběžné zprávy uvádí 11 zabitých teroristů a nejméně 34 dalších při těchto útocích raněných. Hlavní střety byly pozorovány ve velkoměstě Inkhil a ve městech Zimrin a Simlin v Dara’a.


V rozsáhlé vojenské operaci byla od militantů vyčištěna strategická vesnice Marhatan u Palmyry v provincii Homs. Před tím se syrská vojska střetla s ISIS v těžkých srážkách v regionu al-Biyarat. Provládní zdroje tvrdí, že militanti ISIS utrpěli těžké ztráty.

V sobotu se úřadům přihlásilo asi 200 hledaných militantů z regionů Zbadani a Madaya v provincii Damašek. Syrská vláda slíbila těm, kdo dobrovolně složí zbraně, milost. Dalším důvodem byly ruské nálety, které měly na bojového ducha teroristů negativní dopad.