Ruské síly zaútočily na pozice rebelů v Sakhl al-Gab mezi Latakií a Idlibem v severní Sýrii.  Do útoku se zapojily ruské síly až o síle batalionu. Návrší držené rebely bylo vystaveno těžkému dělostřeleckému bombardování pomocí houfnic a raketometů. Ruské síly měly rovněž letecké krytí letounem Su-25M. Do pozemní operace se zapojila ruská Námořní pěchota podporovaná tanky T-90 MBT a bojovými vozidly pěchoty BTR-80 (BTR-82?) APC.


Vydobyté pozice jsou v tomto okamžiku obsazeny ruskými a syrskými silami.

Syrští provládní žurnalisté potvrzují, že ruská pozemní vojska provedla operace i u Aleppa.

Komentář od J. Hawka: Zatím není možnost zjistit, jsou-li tyto zprávy pravdivé, ale je pravděpodobnější, že ruské pozemní jednotky se bojů fakt účastní, než naopak. Ty obrázky tanků T-90 MBT na trajlerech, které se používají spíše při dlouhých přemisťováních než při bezpečnostních operacích přímo v blízkosti letiště Khemeimin, naznačují, že pozemní složka ruských vojsk se už neomezuje jen na prostředí ruských námořních a leteckých základen v Sýrii. Tento vývoj je v souladu s přípravami ohlášenými v aktualizaci stavu Ruské vojenské mapy a se skutečností, že Syrská armáda není moc na šokové úderné zteče, což ale pak snižuje účinek ruského leteckého či dělostřeleckého bombardování. Jakmile bude moci ve vybraných sektorech fronty začít operovat pár bojových seskupení posílených batalionů jako „síly mimořádného nasazení“, tak budou mít na celkovou situaci vliv neúměrně převyšující jejich počty (a ve skutečnosti jsme něco podobného spatřili i během zimních bojů 2014/15 na Donbase), přičemž Syrská armáda, „pravidelné síly“, bude držet obsazená území, povede obranné operace a bude vytvářet podmínky vhodné k nasazení ruských úderných jednotek.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]