Dva novináři, kteří oznámili tajné dodávky zbraní syrským džihádistům ze strany tajných služeb Turecka, byli zatčeni na obvinění ze špionáže, oznámily noviny Hurriyet. Příspěvek o pašování zbraní do Sýrie se objevil v květnu v opozičním vydání Cumhurriyet. Prezident Turecka Tayyip Erdogan se brzy po jeho zveřejnění obrátil na prokuraturu a požádal o zahájení trestního stíhání novin a jejich šéfredaktora Cana Dündara. …


Ve čtvrtek byl kromě Dündara zatčen také vedoucí oddělení novin v Ankaře Erden Gül. „Obviňují nás ze špionáže. Prezident řekl, že jde o velezradu", řekl Dündar, než se postavil před soud.

K incidentu, který novináři oznámili, došlo v provincii Adana v lednu 2014, kdy vojáci prohlédli náklaďáky, které patřily Národní výzvědné organizaci (MIT) a mířily k turecko-syrské hranici.

Podle verze tureckých úřadů vezly „logistickou a humanitární pomoc" syrským Turkmenům, média však oznámila, že ve vozech jsou zbraně určené Islámskému státu.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]