Ignorujte mezinárodní právo a zopakujte na Středním východě Drážďany.  Článek v úterý vydaný v New York Times argumentuje, že jediný způsob, jak odstranit Islamistický stát je ten, když se zbavíme vlády Bashara al-Assada v Damašku. „Nejspíš neexistuje žádné řešení pro ISIS, pokud nebude řešení pro Asada,“ řekl těmto novinám establishmentu do záznamu J. M. Berger.


Berger je učencem z Brookingského institutu, mozkového trustu financovaného Fordovou nadací, Rockefellery, Spojenými národy, bankami a vojenskoprůmyslovým komplexem.

„Asad není žádná okrajová scéna,“ řekl vedoucí člen Mezinárodního institutu pro strategická studia Emile Hokayem. „To on je středobodem tohoto ohromného dilematu.“

Mezinárodní institut pro strategická studia byl zřízen pomocí fondů „štědře poskytnutých Fordovou nadací“ a „zájmovými skupinami, k nimž patří finančnictví a investice s mezinárodním bankovnictvím a pojišťovnictvím“ jakož i spousta dalších nadnárodních korporací. Fordova nadace funguje v tandemu se CIA, tj. s těmi samými hochy, co zrežírovali al-Kaiídu a Islamistický stát.

„Odpověď je jednoduchá: Abyste porazili ISIS, potřebujete zverbovat sunnitské síly, k čemuž nedojde potud, pokud bude Asad zůstávat v Damašku u moci,“ řekl Ehud Yaari, v Izraeli žijící člen Washingtonského institutu pro blízkovýchodní politiku. „Nejkratší a nejúčinnější cestou jak se vypořádat s ISIS je pro Spojené státy i pro Rusko dosáhnout dohody o odstranění Asada, a potom se jim dostane podpory od ostatních. Potom si síly sunnitů, tj. ti rebelové, budou moci s ISIS v poli poradit.“

Washingtonský institut pro blízkovýchodní politiku je pro-izraelský mozkový trust, k jehož členstvu patří i směsice neoconů. K členům představenstva patří Henry Kissinger, Joe Lieberman, Richard Perle, Condeleeza Rice, George Shultz a další příslušníci hluboce vnitřních kruhů. Současní i bývalí členové sloužili na vysokých pozicí za Obamovy, Bushovy i Clintonovy administrativy.

Times argumentuje pro „uzavření aliance za zintenzivnění války“ proti Islamistickému státu s „prioritou odstranění pana Asada.“

Podle bývalého šéfa Mossadu Shabtai Shavita se musí mezinárodní právo a ženevské konvence hodit do koše.

„S tímto nepřítelem musíme právní argumentaci odstrčit stranou, jakož i morálku a srovnávání s bezpečností a lidskými právy. To znamená to, co za II. světové války udělali s Drážďany. Tehdy je vymazali z mapy. To se musí udělat se všemi územními enklávami, které drží ISIS.“

Pomíjí argumentaci, že ve skutečnosti v Sýrii žádná „občanská válka“ nebyla, dokud tam Spojené státy a jejich partneři z neziskovek – NED, NDI, IRI, Freedom House a z dalších – nezinscenovaly tzv. Arabské jaro. To do záznamu přiznaly ty samé noviny, co teď navrhují, že by arabský Střední východ měl utrpět stejným osudem jako zápalnými pumami vypálené Drážďany.

Rovněž to přehlíží fakt, že Islamistický stát je parchantem zplozeným jako levoboček Spojenými státy s jejich středověkými partnery ze Saúdské Arábie, Kuvajtu a Kataru. I Turecko s Jordánskem sehrálo svou instrumentální roli.

Před Bushovou invazí – podporovanou výše zmíněnými organizacemi – nebyla al-Kaiída v Iráku přítomná a k vytvoření ISIS následně přerostlé do Islamistického státu by nedošlo. K 11.9 by nedošlo, kdyby Carterova a Reaganova administrativa koncem 70. a v 80. letech necpaly miliardy do Afghánistánu, aby vytvořily afghánské mudžahedíny, z nichž se později stala al-Kaiída a Taliban.

Rovněž ignoruje fakt, že to, co se teď v Sýrii i jinde děje, je přesně tím, po čem Spojené státy touží, jak už odhalily dokumenty z Agentury obranného zpravodajství.

O těchto politických skutečnostech je v souvislosti se současnými dilematy na Středním východě přísně zakázáno diskutovat, přičemž jde o dilemata vytvořená globální elitou a jejich partnery. Místo toho je jedinou možností, co je k dispozici, jak tvrdí The New York Times a většina korporátních médií, zvýšit utrpení a bídu nevinných a postupovat dále vpřed s právě těmi politikami, které mohou za současnou situaci.

České články o dokladech toho, že USA podporavaly vznik ISIS za účelem svržení Asada:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com