Matt Damon se vyjádřil k celosvětové situaci, k válce i přístupu jednotlivých zemí k problémům, které existují. Našel body, kterými uhranul ne jednomu posluchači. Systém je tak bourán zevnitř. Nazývá Zemi světem vzhůru nohama. Špatní lidé jsou ve vězení, špatní lidé jsou i mimo něj.

Špatní lidé jsou u moci, ale také mimo ni. Bohatství je rozděleno naprosto zvláštním způsobem, tedy cíleným tak, aby mohlo docházet k malým reformacím, ale obrovskému přerozdělení. Jediné, co stačí udělat, je to, abyste se podívali na dnešní svět, protože uvidíte, že je vzhůru nohama. Mohli byste se v klidu dívat na TV, ale když byste odešli a někdo by ji mezitím odpojil, vrátili byste se s hrůzným zjištěním.

Matt Damon říká, že náš problém není civilní neposlušnost, ale naopak civilní poslušnost. My potřebujeme právě tu neposlušnost, aby se rozbily hranice systému a její řádění.

Právní stát maximalizuje nespravedlnost. Právní stát je miloduchem vůdců a pohromou lidí. Měli bychom toto vše vědět a hlavně si to uvědomovat. Je důležité získat zpět hodnoty jako jsou zásady, cíle a nezávislost.