Další z internetových přednášek na portálu TED byla odstraněno z důvodů nevhodného obsahu z portálu, kvůli tomu, že zpochybňuje některé uznávané vědecké názory. Přednáška byla zveřejněna na TED konferenci, poté zveřejněna na internetu a následně odstraněna. Po shlédnutí výkladu je celkem jasné, proč bylo video cenzurováno. Není to kvůli tomu, že by uvádělo tajné informace, nebo že by dokonce někoho uráželo, spíše proto, že se v něm pojednává o tématu, které je v oblasti medicíny a vědy velmi citlivé. Graham upozorňuje na válku o vědomí, která probíhá ve společnosti, zejména v západních zemích.


Lidé podle něj nemají svobodu prozkoumávat své vlastní vědomí, mají zákaz snění, protože všechny Halucinogeny jsou zakázány vládou, zatímco se lidé ládují léky, které mají mnohem horší vedlejší účinky na lidské zdraví. Podle Grahama kvůli těmto omezením nemáme skutečnou svobodu a nemůžeme nikdy kompletně prozkoumat naše vědomí, což by mohlo být klíčovým krokem k tomu, poznat, jaké změny musíme na planetě Zemi zavést a zachránit tak lidstvo jako druh.

 

Podle mého názoru uvádí Graham pár věcných argumentů k halucinogenům a souhlasím, že by každý měl mít právo nakládat se svým vědomím po svém, ale zároveň být velmi obezřetný, u těchto látek nikdy nevíte. Fakt, že naše vláda rozhoduje o tom, které látky jsou legální a které ne, je sám o sobě nebezpečný. Tím spíše, že některé zákonem povolené látky jsou životu nebezpečnější, než ty zakázané. Zřejmě je pro společnost nejvíce nebezpečné to, že by se lidé probrali a zjistili, že nejsou pouhým mozkem v těle. Kdyby nám všem došlo, že jsme si vědomí své duše, mohlo by to na světě vypadat úplně jinak.