Moskva nepokládá požadavek Kyjeva nahradit mu škodu způsobenou začleněním Krymu do Ruska za právnickou otázku, otázka kompenzace není na programu, prohlásil tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov. „Ne, tato otázka nepatří do právnické roviny. A na programu tato otázka není", zdůraznil Peskov, když odpovídal na otázku novinářů, aby komentoval žaloby Kyjeva u Evropského soudu pro lidská práva (ESLP) ohledně vymáhání od Ruska náhrady za škodu způsobenou připojením Krymu k Rusku.


Dříve ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk prohlásil, že ESLP očekává od Ruska vysvětlení v souvislosti se dvěma stížnostmi Ukrajiny do 1. ledna příštího roku. Podle Jaceňukových slov přesahuje částka, která je uvedena v první žalobě, „jeden bilion dolarů".

„Krym je území Ruska. Donbas je území Ukrajiny. Co s tím má společného jeden bilion? To nechápeme", prohlásil tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Jaceňuk už dříve prohlásil, že Kyjev se hodlá soudit s Ruskem kvůli každému faktu ztráty majetku na Krymu. Koncem září prohlásil poslanec Nejvyšší rady Georgij Logvinskij, že škoda způsobená Ukrajině začleněním Krymu do Ruska údajně činí 1,2 bilionu hřiven (asi 57 miliard dolarů). Poslanec zdůraznil, že za půl roku se může tato částka zdvojnásobit.

Zdroj: sputniknews.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]