Ruské letectvo zlikvidovalo včera v noci štáb teroristů a muniční sklad v syrské provincii Idlib během úderů zasazovaným objektům Islámského státu, oznámila ve čtvrtek správa tiskové služby a informací ministerstva obrany Ruské federace. „Byl zlikvidován štáb teroristických útvarů a muniční sklad v provincii Idlib a kromě toho tříúrovňové opevněné velitelské stanoviště bojovníků v okolí města Hamá", praví se ve zprávě.

„Všechny údery ruského letectva jsou koordinovány s vedením syrské armády a za tímto účelem se nachází na letecké základně Hmeimeem‎ operativní skupina ministerstva obrany Syrské arabské republiky", oznámilo ruské ministerstvo obrany na své webové stránce.


Letadla ruských vzdušných a kosmických vojsk vzlétla během 24 hodin celkem 20krát k osmi objektům Islámského státu v Sýrii, oznámilo ministerstvo obrany.

„V denní době vzlétla letadla celkem dvacetkrát k osmi objektům teroristické skupiny Islámský stát. Letů se zúčastnila letadla Su-24M a Su-25, která mají za sebou hlubokou modernizaci a jsou vybavena nejmodernějšími zaměřovacími systémy", řekl novinářům ve čtvrtek oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

[quote align="center" color="#999999"]

„Údaje objektivní kontroly potvrzují, že letadla Su-24M úplně zničila velitelské stanoviště bojovníků teroristické skupiny Islámského státu v provincii El-Latamna", upřesnil mluvčí ministerstva obrany.[/quote]

V důsledku úderů SU-24M byl rovněž zlikvidován štáb teroristického útvaru téže skupiny a muniční sklad nedaleko Tell-Bisu. Po přímém zásahu letecké bomby explodovala ve skladišti munice a sklad byl úplně zničen.

Ruská letadla zlikvidovala v Sýrii závod, ve kterém bojovníci plnili výbušninou automobily, oznámilo ruské ministerstvo obrany na svém webu.

[quote align="center" color="#999999"]

„V důsledku přímého zásahu letecké bomby byl zcela zničen závod nacházející se severně od města Homsu, kde se připravovaly automobily k explozím", praví se ve zprávě.[/quote]