Maďarsko by mělo podpořit povinné kvóty na migranty nebo uvážit odchod z EU, řekl francouzský president. Jelikož Maďaři nadále odporují EU uvaleným kvótám, kolik migrantů by měli přijmout, řekl francouzský president Francois Hollande maďarskému ministerskému předsedovi Viktoru Orbánovi podle The Times: „Pokud nerespektujete evropské hodnoty, je třeba se ptát, zda patříte do EU.“


Jeho útok přichází spolu s tím, jak Orbán obvinil německou kancléřku Angelu Merkel z „morálního imperialismu“ za to, že pomáhá na Evropu uvalit kvóty.

„My jsme Maďaři – my nemůžeme myslet německou hlavou,“ řekl pan Orbán s dodatkem, „Maďarsko by mělo mít právo kontrolovat dopady masové migrace. Maďarský lid to nechce.“

Mezi tím slovenský ministerský předseda Robert Fico slíbil, že poruší tento nový zákon EU, když řekl, že jeho země těch 800 migrantů, co jí mají být posláni z Itálie a Řecka, odmítne. „Slovensko ty povinné kvóty respektovat nebude,“ řekl.

Avšak Polsko před německým tlakem kapitulovalo a kvóty podpořilo. Pozorovatelé v této zemi teď říkají, že to bude poslední hřebík do rakve této obléhané vlády, kterou čeká v parlamentních volbách příští měsíc téměř jistá porážka.

Vůdkyně opoziční strany Práva a spravedlnosti a pravděpodobná budoucí ministerská předsedkyně Beata Szydlo toto rozhodnutí popsala jako „skandální“.

Spolu s tím, jak se mezi východoevropskými vůdci vzmáhá rozhořčení, tak president Evropské rady Donald Tusk, který pochází z polské vládnoucí strany, prosí o jednotu:

„Tou nejnaléhavější otázkou, kterou bychom si měli dnes v noci položit, je jak obnovit kontrolu nad vnějšími hranicemi… Jinak nemá žádný smysl vůbec mluvit o společné migrační politice. To, co je v sázce, je také budoucnost Schengenu, smyslu pro pořádek v Evropě a společný evropský duch.“

„Největší příliv uprchlíků a migrantů teprve přijde. Potřebujeme skoncovat s politikou otevřených dveří a oken… Dnes mluvíme o milionech potenciálních uprchlíků pokoušejících dostat se do Evropy, nikoliv o tisících,“ dodal.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]