Americký voják popsal své zkušenosti z války. Voják Mike Prysner řekl: [quote align="center" color="#999999"] "Naši skuteční nepřátelé nejsou ti, kteří žijí ve vzdálené zemi, jejichž politice nerozumíme. Skutečným nepřítelem je systém, který vede válku, když je to rentabilní."[/quote] Nejde tedy o nepřítele na život a na smrt. Jde o nepřítele uvnitř země. Nepřítele, který řídí životy mnoha lidí, manipuluje s nimi a utváří zemi k obrazu jeho.


Mike Prysner dále uvedl:

[quote align="center" color="#999999"]

Řekli nám, že bojujeme proti teroristům, ale skutečným teroristou jsem byl já a skutečným terorismem je okupace. Rasismus uvnitř armády je už dlouho důležitým nástrojem ospravedlnění ničení a okupace jiné země. Je už dlouho používán k ospravedlnění zabíjení, útisku a mučení jiných lidí. Rasismus je nesmírně důležitá zbraň používaná naší vládou. Je to důležitější zbraň než puška, tank, bombardér nebo válečná loď… všechny tyto zbraně vytvořené a vlastněné touto vládou jsou neškodné bez lidí, kteří jsou ochotní je používat . [ /quote]

Podívejte se na video Mika Prysnera. Nevypadá, že mluví naplano. Vypadá, že stojí za tím, co říká a je mu jedno, co si o tom kdo myslí. Vypadá, že to myslí vážně a že je schopen k pokusu o lepší svět strhnout spoustu dalších, kteří taky nejdřív dostanou chuť nazývat věci pravými jmény.