Putin a Obama se navzájem nesnášejí, ale největší nepříjemnost pro Ameriku spočívá v tom, že pokazila vztahy nejen s Ruskem, ale s celým světem, prohlásil americký byznys-magnát Donald Trump, který se chce stát kandidátem na funkci prezidenta USA za Republikánskou stranu, v interview Fox News. „To, co se teď děje (ve vztazích Ruska a USA — pozn.red.), je trapné. Putin nenávidí Obamu, nesnáší ho, a já si myslím, že Obama ho také nesnáší. Ale vztahy, které vznikly mezi námi a celým světem — nejen s Ruskem, — jsou hrozné. Víte, překvapující je jedna věc: Čína nás nesnáší, ale bohatne z nás, Japonsko… My se nikomu nelíbíme, ale přitom nás všichni využívají. Jsme jako velký tyran, který stále prohrává", říká Donald Trump.


V odpovědi na otázku, co si kandidát-republikánec myslí o tom, že ho v americkém tisku srovnávají s Vladimírem Putinem, řekl, že by si s ruským prezidentem rozuměl.

„Upřímně řečeno, myslím si, že Putin je ten člověk, s kterým bych si skutečně rozuměl. Mne za to velmi kritizují. Asi před dvěma roky jsem zakládal velký podnik v Moskvě. Myslím, že bych měl s Putinem dobré vztahy", řekl Donald Trump.

Zdroj: sputniknews.com