Jen pár let poté, co S&P ponížit známku USA, spustil to nejhorší, co lze od něj čekat, na Evropu: VÝHLED EVROPSKÉ UNIE REVIDOVAL S&P ZE STABILNÍHO NA NEGATIVNÍ S&P: EU NA AA+/NEGATIVNÍ Z AA+/STABILNÍHO – FOREING CURRENCY LT Jsme si jisti, na kanceláře S&P dojde po celé Evropě k raziím, soudním žalobám o tuhleto a tamhleto nebo něco jiného, a k všeobecnému popírání ode všech a od každého nevoleného příslušníka elity EU…, protože „když to začne být vážná, tak musíš lhát.“ (Známý Junckerův výrok).


Jak hlásí Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

Revize výhledu odráží očekávání S&P, že EU postihnou první ztráty z garantované podpory financování spojeného s Junckerovým plánem a další tlaky na pokles váženého průměru ratingových ocenění čistých rozpočtových přispěvatelů do EU.

S&P rovněž uvádí opakované používání své účetní rozvahy ze strany EU, aby zajistila financování členských států EU s vyšší rizikovostí (zvláště nedávno u Řecka), aniž by to členské splácely v kapitálu.

S&P vidí pravděpodobnost, že se bude muset během následujících dvou let EU změnit rating AA+ s pravděpodobností jedna ku třem.[/quote]

* * *

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com