Bill Gates, jeden ze světově nejproslulejších miliardářů, představuje na dálku ovládaný antikoncepční čip, který vydrží až 16 let. Nápad vznikl před dvěma lety při Billově návštěvě MIT, kde se zeptal profesora Roberta Langera, zda by bylo možné ovládat antikoncepční účinky na dálku, aby byly ženy ušetřeny chodit do nemocnice, když se rozhodnou, že chtějí otěhotnět. Langer se pak spojit s Gatesovou firmou na výrobu mikročipů a od té doby trvá partnerství, jehož cílem je vyvinout novou technologii.


Ta by měla být oficiálně uvedena na trh v r. 2018, přičemž tento rok začnou bezpečnostní testy.

MIT uvedlo, že by byl čip zakódovaný, čímž by chránil bezdrátová data. Jeho velikost by byla 20x20x7 cm, přičemž zásoba s hormony by byla 1,5cm široká a byla by jeho součástí.

Tato forma antikoncepce by vydržela až dvě dekády. Používala by stejný druh antikoncepčního hormonu v dávce 30 mikrogramů denně.

Dávka by byla vypouštěna na základě malých elektrických nábojů, které by rozpustily pečeť okolo hormonu.

Mikročip může být implantován na pozadí, paži anebo břicho.

Když vezmeme v potaz, že za touto technologií stojí stejný muž, který dotoval vakcinaci, která sterilizuje krysy, anebo geneticky upravovanou vakcinaci komárů, je docela šokující, že se nyní angažuje v lidské antikoncepci.

Csi o tom myslíte vy? Vzbuzuje to ve vás obavy? Myslíte si, že jde o pozitivní vynález? Nebo že je za tím nějaký jiný úmysl?

Zdroj: telegraph.co.uk, ce.com