Nigel Farage je v těchto dnech možná jediným politikem s praxí v tomto, protože pochází ze sektoru obchodování. A ten vysvětluje projekt Eura a jeho selhání. Objasňuje, že Řecký lid nikdy o vstupu do Eura nehlasoval a vysvětluje, že to mu bylo vnuceno Goldmanem Sachsem a jejich politiky. Nigel rovněž vysvětluje myšlenku za projektem Eura, že obchodní a ekonomická unie pak magicky stvoří politickou unii – Spojené státy evropské a odstraní válku.


Varoval, že představa, že politická unie skoncuje s evropskými válkami, ve skutečnosti v Evropě vyvolala nárůst zášti, v níž se teď mezi Severem a Jihem Evropy vynořuje nová Berlínská zeď.

Projekt Eura byl na scestí zavádějícím snem, i proto, že nebyl nikdy zkonstruován k tomu, aby uspěl, nýbrž aby posloužil jako náhradní zkratka k naplnění nadějí na vytvoření Spojených států evropských, co se stanou vyzyvatelem USA, a sesadil z trůnu dolar. Ten sen se ale změnil na noční můru a nikdy Evropu nevynese k naplnění jejího vysokého cíle stát se finančním centrem světa.

MMF funguje jako člen té Trojky, ale nemá vůbec postavení vzniklé jakýmikoliv volbami. Dalším nevoleným členem je Evropská centrální banka (ECB) Maria Draghiho. Takže ani tuto hlavu Evropy nevolil lid. Celá konstrukce této vlády je zcela nedemokratická a v tom spočívá ta krize. Ani jediný člen Trojky si nemusí dělat žádné starosti s průzkumy veřejného mínění, jelikož se nemusí starat o volby. Je to stejně autoritářská vláda jako jakákoliv jiná, kterou kdy kdo viděl.