Nikola Tesla nebyl jen fenomenální vynálezce, ale i futurista, který se velmi často zamýšlel nad tím, jak bude vypadat budoucnost lidstva. Přestože jeho předpovědi v roce 1926 lidé mohli považovat za bláznivé fantazie, dnes vyznívají až překvapivě reálně. Vynálezce Nikola Tesla sice zemřel v roce 1943, ale už tehdy tušil, jak bude svět vypadat svět o několik desetiletí po jeho smrti. Když v roce 1926 poskytl interview americkému magazínu Collier 's, předpověděl dokonce vynalezení smartphonů.

Jak uvádí Huffington Post, Tesla tehdy tvrdil, že bezdrátová síť bude procházet krajinou a bude pospojovaná jako jeden obrovský mozek. Upřesňoval, že všechny části reality budou spojeny do jednoho.

 Budeme spolu schopni komunikovat bez ohledu na vzdálenost, snil.

A nejen to. Prostřednictvím televizního a telefonického spojení budeme moci jeden druhého dokonale slyšet a vidět, i když od sebe budeme vzdáleni tisíce kilometrů,předvídal geniální vizionář.

Ještě mrazivější je následující výrok:

„Zařízení, prostřednictvím kterého to budeme moci dělat, bude ve srovnání s naším telefonem fantasticky jednoduché. Člověk ho bude moci nosit v kapse.“ Dále Tesla popisoval, jak budeme sledovat světové dění z kteréhokoliv místa na Zemi, jako bychom byli přítomni přímo tam. „Když se podaří dosáhnout neomezený bezdrátový přenos, bude to technologická revoluce,“ mínil.

Málokdo možná ví, že kromě vynálezů se Tesla zamýšlel i nad postavením žen ve společnosti.

„Ženská mysl prokázala kapacitu duševních schopností stejně úspěšně jako mužská a v průběhu generací se tato kapacita bude ještě více rozšiřovat. Průměrná žena bude stejně vzdělaná jako průměrný muž a později bude ještě vzdělanější. Doposud spící oblasti ženského mozku budou stimulovány k aktivitě o to více, že po staletí odpočívali. Žena svým pokrokem ohromí civilizaci,“ předpověděl slavný vynálezce. Dodal však, že čím více se budou ženy dostávat do čela společnosti, tím více v sobě udusí mateřský instinkt a ženské cítění.

Zdroj:  huffingtonpost.com