Ruský koncern Radioelektronické technologie vyvíjí zcela nový typ superzbraně, která v podstatě „vypne" přesné zbraně nepřítele a zablokuje jakoukoli komunikaci, navigaci a umístění. Podle britského deníku Daily Mail, bude na konci tohoto roku nový systém připraven pro testy v terénu.  Rusko oznámilo vytvoření revoluční zbraně, která by udělala z nepřátelských satelitů a zbraní nečinný šrot, uvedl Daily Mail.


Zástupci koncernu Radioelektronické technologie oznámili vývoj „zásadně nového systému elektronického boje", který bude moci „zcela zablokovat komunikaci, navigaci a radary, stejně jako použití přesných zbraní," řekl poradce vedoucího skupiny Vladimir Michejev.

Poznamenal také, že systém „téměř vypne zbraně nepřítele“. Bude umístěn na pozemních, leteckých a námořních nosičích. Náměstek generálního ředitele Jurij Majevski rovněž uvedl, že systém může být nainstalován na satelitu, ale to je v rozporu s mezinárodním právem, které Rusko dodržuje.

Deník píše, že v současnosti je nová zbraň testována v laboratorních a dílenských prostředích. Ale ke konci roku se má přistoupit k zahájení testů v terénu.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Zdroj: dailymail.co.uk, pz.cz