Incident se špionážním letadlem amerického vojenského letectva a ruskou stíhačkou v mezinárodním vzdušném prostoru nad Černým mořem byl velice nebezpečný, tvrdí korespondentka televizního stanice ABCNews. Podle televizní stanice to bylo v mnohém uděláno provokativně, nezodpovědně a nebezpečně. Korespondentka televizního kanálu sdělila, že k tomu, aby letělo letadlo křídlo vedle křídla s druhým letadlem, tím spíš se stíhačkou, je zapotřebí obrovského umění pilota.


Nedávný incident se stal s velkým a neobratným americkým špionážním letadlem a ruskou stíhačkou, která náhle přiletěla přímo k němu. Americké letadlo nemůže rychle manévrovat, a proto turbulentní proudění vzduchu, které vzniklo při přiblížení stíhačky, mohlo vyvolat problémy s řízením amerického špionážního letadla.

Podle názoru korespondentky jsou podobné akce ruských stíhaček určeny nejen k ukázání síly. „Obratní ruští piloti, létají podle domněnek novinářky na výzvědy, konkrétně o amerických zbraňových systémech.

K incidentu došlo 30. května, informace o něm se ale objevila teprve včera. Ruský letoun minul americký ve vzdálenosti pouhé 3 metry. Stíhačka po nějakou dobu americký letoun doprovázela, potom se vzdálila z pásma, kde se letoun nacházel. Letadlo amerického vojenského letectva se nesnažilo změnit směr.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com