Zakladatel francouzské krajně pravicové Národní fronty Jean-Marie Le Pen prohlásil, že to US a izraelské zpravodajské služby by mohly být za pařížským masakrem. Podle zahraničních tiskových agentur bývalý předseda francouzské krajně pravicové strany Front National tvrdil, že pařížským masakr by mohl být prací zpravodajských služeb Spojených států a Izraele a přirovnal to ke spiknutí za útoky z 11. září a poukázal i na určité podobnosti.

 

Jean-Marie Le Pen řekl, že motiv těchto agentur vypadá velice jasně jako takový, že chtěly vytvořit rozkol mezi Západem a islámem, aby se mezi nimi dala zažehnout občanská válka, je to až příliš směšně, když jednomu z útočníků upadne v autě občanka úplně stejně, jako pas toho teroristy nalezený po incidentu v New Yorku z 11. září Le Pen těch 1 500 000 účastníků porovnával spíše s Charlie Chaplinem než Charlii, kteří v Paříži pochodovali proti nenávisti a tvrdili o sobě, že jsou Charlii.

Počátkem roku dva útočníci udeřili na francouzský magazín Charlie Hebdo a zabili 12 zaměstnanců včetně čtyř karikaturistů, přičemž spolu s dalšími útoky v Paříži to celkem způsobil nejméně 20 zabitých během pár týdnů spolu ještě se sebevraždou francouzského policejního komisaře, který ten masakr v magazínu vyšetřoval.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: abcnewspoint.com