Poznejte Jareda, imunosupresivního teenagera z Arizony v USA, jemuž bylo ve věku 5 měsíců transplantováno srdce. Dnes je z něj šikovný mladý muž s mnoha kamarády. Momentálně ho však ve škole nenajdete. Loni v červenci totiž lékaři objevili, že celý jeho hrudník je posetý Hodgkinovým lymfomem ve 4. stadiu. Předtím, než Jaredovi diagnostikovali rakovinu, onemocněla jeho matka Lisa na neznámé onemocnění, které jí způsobovalo krvácení přes pokožku. Nic, co jí lékaři předepsali, nezabíralo. Lise lékaři oznámili, že její krvácející onemocnění je trvalé a už nic víc pro ni nedokážou udělat.


Zoufalá, hledajíc řešení pro svůj zdravotní problém, se zaměřila na využití jídla jako léku. V průběhu jen pár měsíců byla Lisa schopna své onemocnění kompletně vyléčit. A to čistě přírodním způsobem.

Zřejmě v důsledku osudu viděl Jared přímo z první ruky přínosy holistické stravy. Tyto zkušenosti vedly později ke změně trajektorie jeho vlastního života.

Onkolog doporučil chemoterapii navzdory žádné šanci na vyléčení Po stanovení diagnózy rakoviny se začal Jaredův stav prudce zhoršovat.  Přesto, že mu nebyla dávána žádná šance na vyléčení, nemocniční onkolog doporučoval nasazení chemoterapie.

Jared se rozhodl toto doporučení onkologa následovat.

Avšak po chemoterapii jeho fyzický i duševní stav značně utrpěl. Měl bolestivá místa na povrchu i uvnitř těla av podstatě se celý nacházel v skličujících bolestech. 

Jeho matka Lisa zaznamenala, jak moc se Jaredova osobnost změnila. Hněv se stal hlavní součástí každodenního života jejího syna. Byl pravým opakem, jak ho do té doby znala.

Když se již nacházel v kritickém stavu, širší rodina ho začala postupně navštěvovat, aby mu dala poslední rozloučení. Domnívali se, že jsou to již jeho poslední chvíle. 

Jared se však nehodlal vzdát.

Důvěra rodiny v standardní "léčbu" se postupně vytrácí Po prvotní diagnóze se Jardova rodina snažila více dozvědět o jeho rakovině, proč se rychle šíří a co ji vyživuje.

Čím více se o onemocnění dozvídali, tím více byli přesvědčeni, že naordinovaná léčba a pobyt v nemocnici dělají věci horšími. Nitrožilní tekutiny a nemocniční strava, obě obsahovaly vysoký podíl cukru. Jared si vzpomíná, jak se v nemocnici cítil zmateně. Říká:

[quote align="center" color="#999999"]

Proč mi dávali cukr, když se ví, že cukr živí rakovinu? Těhotná nemocniční sestra dokonce neměla dovoleno se zdržovat v mé blízkosti, protože moje krev byla toxická.

Nemocniční personál musel nosit speciální pomůcky, aby mohli být kolem mě. Proč vpravují do mého těla všechny tyto věci, když je to špatné pro mě a nebezpečné pro mé okolí?[/quote]

Jared se nakonec začal domáhat opuštění nemocnice, neboť cítil jak ho podávaná strava pomalu zabíjí. Rozhodl se, že zbytek svého života stráví ve svém domě v údolí Varde.

Jaredova matka Lisa podpořila rozhodnutí svého syna odmítnout další chemoterapii.

Také věřila, že taková léčba jejího syna usmrcuje.

Při cestě domů z nemocni jsme se všichni obávali, jaké důsledky bude mít Jaredovo rozhodnutí. Obávali jsme se, jaké budou důsledky našeho rozhodnutí Jareda v jeho rozhodnutí jej podpořit. Nebyla jsem si jistá, jak to celé bude doma vypadat.

Čelili jsme výzvě učit se novým věcem a s nimi spojenými riziky pro naši rodinu. Lisa dala v práci výpověď, aby se stala Jaredova poradcem ohledně stravy na plný úvazek. Začali s programem přírodní léčby.

Ten zahrnoval:

  • konzumace bio (organických) potravin
  • odšťavňování a eliminace cukru ze stravy za každou cenu
  • kartáčování kůže na rozproudění lymfy
  • týdenní lymfatické masáže
  • cvičení na trampolíně následováno vycházkami v přírodě holistické doplňky stravy
  • pobyty v sauně, které pomohly vyplavit z těla chemoterapii a jiné rakovinu způsobující chemikálie za pomoci pocení

V lednu tohoto roku (2015) uběhlo 6 měsíců od prvotní diagnózy Hodgkinova lymfomu v posledním, 4. stadiu.

Při kontrolním vyšetření se Jared dozvěděl, že všechny jeho nádory v hrudníku a břiše zmizely.

Podle snímků a na překvapení jeho zdravotní pojišťovny, se mu rakovinu podařilo zvrátit. Podle všech konvenčních modelů a předpovědí měl být Jared dnes už mrtvý. Přesto, je tento 17 letý mladík stále živý a zdravý.

Jared se svou matkou v současnosti publikovali první edici knihy o svých zkušenostech a léčebném programu.

Snaží se prodejem získat prostředky potřebné pro pokračování léčby. Jared sdílí dosažený denní progres i na své Facebookové stránce a také na YouTube, kde se to stalo virálním.

Od té doby získal již stovky online podporovatelů z celého světa.

Jaredův odkaz pro ostatní děti a jejich rodiče Jaredův neúprosný pozitivní přístup k životu se opět navrátil odkdy opustil nemocnici. Tvrdí, že jeho hodnotový systém je nejdůležitější částí jeho schopnosti se vyléčit.

Jak dále říká: Nevím, jak dlouho budu žít. Vím, že celé se to může zítra změnit. Chci však, aby děti jako já, kterým je diagnostikována rakovina věděli, že existují mnohem příjemnější způsoby léčby jak jen chemoterapie či ozařování. Jsou jimi holistické metody, které opravdu fungují a všechny jsou zároveň lepší, než pobyt v nemocnici.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: greenlivingaz.com