Jak čtenáři vědí, už roky zdůrazňuji, že Washington evropské vlády považuje za vazaly, kteří se chovají podle washingtonských přání. Je tomu už 70 lety – tedy dvě či tři generace nazad – kdy ještě bývalé světové mocnosti, jako Velká Británie a Německo, vedly nezávislou zahraniční politiku. Avšak evropské vlády jsou navíc k této podřadnosti ještě vazaly EU, takže co se týče suverenity, jsou evropské země dvojnásobně zatracené. Prostě žádnou suverenitu nemají.


Proto také je pro Washington tak snadné spřádat tu pavučinu lží a vhánět své vazaly do „krize“ s Ruskem, která zájmům Evropanů nijak neslouží. S washingtonskými evropskými loutkami se prostě nepočítá. Počítá se jen s Washingtonem.

Příští měsíc bude v Rusku oslava Dne vítězství nad nacistickým Německem. Washington svým loutkám řekl, aby se jí neúčastnily, a mnohé včetně německé kancléřky Merkelové se požadavkům své vrchnosti podvolily. Nikoliv však president České republiky.

Když americký velvyslanec v České republice Andrew Schapiro presidentu Miloši Zemanovi radil, aby svou účast na ruských oslavách zrušil, tak president Zeman tohoto Obamova výběrčího kampaňových peněz vyhodil z presidentova Pražského hradu. Český lid byl další na řadě na vyhlazení od nacistů, řekl Zeman, a byla to Rudá armáda, kdo Český lid zachránil.

Samozřejmě, že Washington a jeho zkorumpovaní dvorní historikové usilovně pracují na revizi historie II. světové války, aby se vygumovaly záznamy o ruském vítězství nad Německem. Samozřejmě, že všichni v Evropě vědí, že tohle je prostě jen další washingtonský pokus kontrolovat vysvětlení všeho nezávisle na faktech, ale vazalové jsou navyklí na vazalství a na sebe-pokořování. Hrdými lidmi, těmi už Evropané dávno nejsou.

Petr Hájek, který u předchozího českého presidenta Václava Klause sloužil jako poradce, řekl, že americký velvyslanec si myslí, že je guvernérem nad dobytým územím, co vydává domorodcům rozkazy, a i předchozí velvyslanci z Washingtonu o tom měli stejnou představu:

„Postoj presidenta Zemana, který zavrhl radu amerického velvyslance, je jedinou možnou adekvátní odpovědí. Vůdce naší země se zachoval jako president České republiky,  a ne jako hlava protektorátu Spojených států.“

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  paulcraigroberts.org