Minulý týden jsme referovali, že jako součást poslední akce na splacení „nekrytých šeků“ udělá řecká vláda razii na penzisty (a teď i infrastrukturní společnosti), aby mohla splatit své dluhy MMF, které následně půjdou na financování části nedávno schválených 17,5 miliardy $ výkupu Ukrajiny, což budou následně peníze na splacení dluhů Rusku a MMF. A jak jsme uvedli: „Jedinou otázkou je, jak dlouho potrvá, než současná loutková vláda přelije dostatek peněz do různých ilegálních podniků a na zámořská konta, než z toho bude muset MMF vycouvat jako i vykoupení Řecka z dluhů v druhém kole?“


Ukázalo se, že odpověď je asi týden, jelikož jak dnes hlásila Reuters, Ukrajina s ratingem CCC se připravuje vydat další dluh, a to s ratingem Aa+/AAA, protože vyjde s výslovnou zárukou od Spojených států amerických.

Od Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Ukrajinská republika poslala žádost na návrhy (RFP) bankám pro jejich nové obligace s americkými vládními zárukami, uvádí tři zdroje.

To je už podruhé, kdy americká vláda vrhla svou finanční podporu ve prospěch vydání ukrajinských mezinárodních dluhopisů.

V květnu 2014 garantovaly USA 1 miliardu US$ ukrajinských obligací s dobou splatnosti v roce 2019 přes US Agenturu pro mezinárodní rozvoj.

Tyto dluhopisy dostaly úvěrový rating ve shodě s americkou vládou na Aaa u Moody’s, AA+ u Standard & Poors’s a AAA u Fitch. To je hodně vysoko nad ubohým ukrajinským kreditním ratingem, který si stojí na Caa3, CCC a CC u těch samých třech agentur.

Tohle RFP přichází jen týden poté, kdy Ukrajina souhlasí s novým čtyřletým projektem výkupu z dluhů za 17,5 miliardy US$ od Mezinárodního měnového fondu.

Jako součást této dohody s MMF několik institucí včetně Evropské unie, Světové banky a USA souhlasily, že poskytnou asi 7,5 miliardy US$, tvrdí analytické odhady o této válkou rozervané zemi.

Není jasné, zda tyto USA podporované dluhopisy budou tvořit součást amerického příspěvku.[/quote]

Jedním z dalších míst, které také vydalo dluhopisy s garancemi od USA, byl svého času Egypt. A všichni vědí, jak ten USA podnícený puč za uvedení Muslimského bratrstva k moci dopadl.

Jinými slovy poté, co s posvěcením MMF vyrabovali Řekům penze, tak se teď kyjevská loutková vláda těší „plné důvěře a kreditu“ od USA s podporou jejich daňových poplatníků.

Ještě jinými slovy, to poslední „vykoupení Ukrajiny z dluhů“ je díky tobě, drahý US daně platící čtenáři.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz