USA potřebují válku na Ukrajině. Ať už reálnou, nebo virtuální – hybridní válku. K takovému závěru můžeme dojít při čtení „výzkumů“ amerických expertních struktur. Podle nové zveřejněné analýzy americké výzvědně-analytické společnosti Stratfor, by ruská armáda mohla bez problémů obsadit východ Ukrajiny během dvou týdnů. V lepším případě se Rusko omezí na malé operace podél hranic.

Stratfor nabízí tři scénáře vývoje událostí. První scénář spočívá v tom, že přibližně 30.000 ruských vojáků, přestrojených za domobrance obsadí území o rozloze 46.000 čtverečních kilometrů a vytvoří pozemní koridor na Krym. Druhý scénář počítá s obsazením celého černomořského pobřeží, což by zajistilo nejenom koridor na Krym, ale také do Podněstří. A nakonec, třetí scénář předpokládá s rozdělením Ukrajiny podél Dněpru a vytvoření státu, který bude mít Moskva pod kontrolou.


Celkově, celý civilizovaný svět, který je obydlen progresivním lidstvem, musí strnout úžasem a v panice vytřeštit oči. Jak je přeci možné, že Rusko neponechává mírumilovné a před agresí bezbranné Ukrajině žádnou šanci k tomu, aby konflikt v Donbasu vyřešila mírovou cestou. Moskva bude stejně dobývat nová území. Je to přeci tak zřejmé! V každém případě, pro americké odborníky určitě. Z výsledného odporného obrazu, který namaloval Stratfor (bývá také označován za stínovou CIA), je možné učinit následující závěr: ať už Moskva z těchto věrolomných scénářů realizuje jakýkoliv, zničení ukrajinské armády je neodvratné. A z toho vyplývá i definitivní závěr: obnovení bojů v Donbasu představuje pro Ukrajinu smrtelnou hrozbu. A mezi řádky se mimovolně čte, že Ukrajina tuto hrozbu nezvládne, avšak, jsou zde přeci USA, které jsou připraveny přispěchat na pomoc. Je třeba jen signál a ony už zjednají pořádek!

Zveřejnění podobného výzkumu není náhodné. Minské dohody se, byť s velkými obtížemi, realizují. Příměří se, až na jednotlivá porušení, stalo stabilním. Navíc, Angela Merkelová ve Washingtonu přemluvila Baracka Obamu, aby na Ukrajinu nedodával zbraně. Zdálo by se, že se na horizontu objevil mír. Tento mír však nepotřebují mnohé americké vlivové skupiny, pro které je válka na Ukrajině buď velký byznys, nebo možnost získat velké politické dividendy. „Strana války“ v Kyjevě nemá zájem o mírový scénář už ze své podstaty. Je přeci nutné na něco svést vlastní příšerné chyby. Nnení náhoda, že se v ukrajinském tisku začíná objevovat nová masivní vlna provokačních zpráv o tom, že se Rusko a domobranci znovu připravují k útoku z moře, země i ze vzduchu. A spojení těchto dvou faktorů – amerického a kyjevského, je i největší hrozbou pro Minsk 2.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  cz.sputniknews.com