Američany více zajímá značka než politická změna. Kdyby se prezidentské voly 2016 odehrávaly už dnes, tak se staví Jeb Bush proti Hillary Clinton. Přinejmenším podle toho, co uvádí průzkum CNN. Nový průzkum CNN/ORC (Demokraty 2016 nominovaní) Clinton 66%, Warren 9%, Biden 8%, Sanders 3%, Cuomo 1%, O’Malley 1%, Webb 1%, Patrick <0,5% 12/18-12/21; ±4.5% Nový průzkum CNN/ORC (Republikány 2016 nominovaní) Jeb Bush 23%, Christie 13%, Carson 7%, Huckabee 6%, Rand Paul 6%, Rubio 5%, Ryan 5%, Cruz 4% 12/18-12/21; ±4.5%


Liberálové sice stojí za Massachusettskou senátorkou Elizabeth Warren, ale její anti-banksterská rétorika je pro politickou třídu až příliš. Umisťuje se tedy na Demokratické straně s velkým odstupem jako druhá.

V koloně Republikánů je to promísenější. Vedení zaujímá Jeb Bush následován Chrisem Christiem, guvernérem Marylandu.Bohužel kvazi-libertariánská část této party si vede chabě, pokud tedy věříme číslům od CNN. Senátor Rand Paul z Kentucky získal skromných 6%, zatímco Ted Cruz je na konci s 4%.

Pokud se mezi dneškem a listopadem 2016 nestane něco významného, tak této soutěži budou dominovat dva kandidáti dynastií.

Někteří Republikáni tvrdí, že Jeb Bush neurve nominaci ani náhodou. Je totiž v mnoha otázkách až příliš liberální. Avšak i u předchozích uchazečů včetně Johna McCaina a Mitta Romneye došlo k tomu, že je jejich strana vyzdvihla i přes zdaleka ne konzervativní historii.

Co se týče demokratů, tak panují jen malé pochybnosti o kandidatuře Hillary Clinton. Mnozí liberálové však na Clinton nahlíží jako na příliš „jestřábí“, že bude nejspíš prosazovat vojenské intervence více než kterýkoliv jiný potenciální kandidát.

„Z hlediska zahraniční politiky by mohla Clinton býž daleko více intervencionističtější než president Obama a daleko ochotnější vysílat americká vojska do dalekých zemí než Rand Paul nebo i Jeb Bush,“ píše pro liberální Huffington Post H. A. Goodman.

Clintonová bude rovněž pokračovat v ekonomické politice ničící Ameriku. „Co se týče nasazení otěží Wall Streetu, aby se zabránilo budoucímu kolapsu, tak k tomu za prezidentování Clintonové nejspíš nedojde. Na rozdíl od Elizabeth Warren má tato bývalá první dáma silné vazby na investiční banky, což činí možnost, že by kterýkoliv z bankovních ředitelů šel do vězení za případné ilegální aktivity v roce 2008, téměř nemyslitelnou.“

I Jeb Bush je kandidátem Wall Streetu. „Pokud nakonec dojde k tomu, že to bude Jeb versus Hillary, tak budeme šťastní a jakýkoliv výsledek bude fajn,“ řekl v dubnu Politico ‚vrcholný právník Republikánských opor z Wall Streetu.‘

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com, reformy.cz