Washington hodlá vyzbrojit Ukrajinu po zuby, aby pokračovala v útocích na etnické Rusy v Doněcku a Luhansku. Ruské ministerstvo zahraničí odsoudilo neuvážené rozhodnutí USA o dodávkách Kyjevu zbraní jako porušení dohody o politickém překonání konfliktu. Toto prohlášení vzbuzuje rozpaky. Ruská vláda jakoby si neuvědomovala, že Washington vůbec nehodlal řešit konflikt mírovými prostředky. Jediným cílem USA je poštvat smolařské Ukrajince na Rusy. Čím je ukrajinský konflikt krvavější, tím víc má Washington důvodů pro potěšení.


Nechat etnické Rusy na pospas válečným útokům znamená pro Rusko ponížení, přičemž dost drahé. Bude-li Rusko nečinně přihlížet tomu, jak je ničen Doněck a Luhansk, stane se dalším terčem Krym. A pak narazí RF na mocnějšího soupeře, který má lepší než dřív zbraně a vojenský výcvik.

Svoji nečinností ruská vláda pouze povzbuzuje Washington k dalším provokacím a sama připravuje pro ně půdu. Ruská vláda by mohla pohrozit Evropě zrušením dodávek plynu a požádat ji o nevměšování. Ruská vláda by mohla vyhlásit separatistické provincie za neletovou zónu a dát Kyjevu ultimatum. Ruská vláda by mohla nakonec uspokojit prosbu Doněcka a Luhanska o připojení k Rusku. Každá z těchto akcí by stačila na zastavení konfliktu, dokud se nedostal zpod kontroly a nevyústil do třetí světové války.

Prostí Američané nemají tušení o tom, že Washington je připraven rozpoutat nejnebezpečnější válku. Na scestí se dostali dokonce informovaní komentátoři, kteří byli donuceni vyvracet propagační triky, že Rusko prý dobylo Ukrajinu a zásobuje separatisty zbraněmi. Dokonce ti nejlepší experti chybují, když se domnívají, že zjištění pravdy v této otázce může být někomu prospěšné.

Washington hodlá odstranit Rusko jako překážku vlastní moci. Domýšlivost USA přivádí Rusko před tvrdou volbu: vazalská závislost nebo válka.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru