Média, která se projevují kriticky vůči ukrajinskému prezidentovi Porošenkovi, budou automaticky vyhlášena za „nepřátele Ukrajiny“ čili „agenty FSB“ se všemi následujícími důsledky. Když 9. prosince promlouval ve Věrchovne Radě šéf frakce Bloku Petra Porošenka Jurij Lucenko, tak řekl, že zpravodajské agentury Ukrajiny by se měly zabývat těmi kanály masových médií, které kritizují zavedené ukrajinské orgány.


„Ti neo-imperialisté vyvíjí úsilí o vnitřní dezorganizaci Ukrajinského státu. Nedávno jsme viděli, jak i v jiných oblastech začíná narůstat smrtelná nákaza separatismu, která už uvrhla třetinu ukrajinského Donbasu do stavu katastrofy,“ řekl Lucenko.

Požadoval, že by ukrajinské bezpečnostní síly měly konfrontovat „protistátní živly a špiony stejně jako pátou kolonu z Kremlu.“

„Rovněž se dožadoval, aby už byly zastaveny ty Bakchanálie anti-ukrajinského separatismu v určitých ze zahraničí vyživovaných mediálních kanálech, které se po Ukrajině volně v milionech kopií šíří,“ jak tvrdil tento poslanec.

Je skutečně pozoruhodné, že Ukrajina pracuje na zřízení „Ministerstva pravdy“, které se bude potýkat s občanským disentem. O novém ministerstvu se říká, že bude vedeno Porošenkovým příbuzným Jurijem Stěcem.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz