Je dobré být králem (nebo euro-šéfem). Bývalý prezident Evropské rady Herman van Rompuy, kterého Nigel Farage z UKIP zhanobil jako „mokrý hadr“, dostane během následujících 3 let kolem 900 000 $ jako „dávky na přechod do jiného zaměstnání“ za to, že ve svém důchodu nebude už dělat vůbec nic. Co je ještě více zarážející, jak hlásí Telegraph, tak Van Rompuy bude ze svých nekale nabytých příjmů platit jen sníženou daňovou sazbu „EU společenství“, která je značně nižší než belgická daňová sazba. Jak to vykřikuje Farage, že Van Rompuy poté, co během svého panování uvrhl miliony Evropanů do chudoby a nezaměstnanosti, tak „vyhrál jackpot.“


Jak hlásí Sputnik News:

[quote align="center" color="#999999"]

Bývalý prezident Evropské rady Herman Van Rompuy dostane vyplaceno téměř 1 milion $ během příštích tří let za to, že nebude dělat nic, referoval Telegraph.

Van Rompuy, který v pondělí odstoupil z prezidentování Evropské rady, dostane vyplacené „dávky na přechod do jiného zaměstnání“ v hodnotě 210 290 $ ročně až do prosince 2017. Navíc se tomuto penzistovi udílí doživotní EU penze 81 700 $ ročně a jednorázové odchodné 33 000 $, takže v příštích třech letech bude dostávat více než 900 000 $, sdělil Daily Mail.

Van Rompuy nebude muset jako penzista vykonávat vůbec žádnou práci, aby dostal své „dávky na přechod“, přičemž se na něj rovněž vztahuje snížená EU „komunitní“ daňová sazba místo belgické sazby daně z příjmu, uvádí Daily Mail.

Van Rompuy neměl během svého funkčního období nouzi o kontroverze a veřejnou kritiku. Podle Nigela Farage, vůdce UKIP, byly během funkčního období Van Rompuye krizí Eurozóny miliony Evropanů uvrženy do chudoby a nezaměstnanosti, zatímco Van Rompuy sám „vyhrál jackpot,“ uvedl Telegraph.

* * *[/quote]