Americký politik, právník Judson Phillips se domnívá, že mezinárodní politika, kterou vede Obama, škodí Spojeným státům a zemi nepřináší nic dobrého. „Důvěřoval alespoň někdo prezidentovi Baracku Obamovi při projednání mezinárodních smluv?“ Ptá se americký politik Judson Phillips ve svém článku v deníku The Washington Post. Jako příklad uvádí nedávno uzavřenou dohodu s prezidentem Číny, která má vést ke snížení emisí skleníkových plynů a poukazuje na to, že hlava Ameriky ustavičně uzavírá pro zemi nevýhodné smlouvy.


Politik řekl, že prezident vedl dlouhá jednání s Čínou. V důsledku toho Spojené státy mají v příštích 10 letech snížit počet uhelných elektráren, zatímco Čína, podle smlouvy je povinna „zvážit“, jaká opatření bude muset do budoucna proto udělat. „Amerika z toho nebude mít nic!“ dodává Phillips.

„Může někdo vyjmenovat alespoň jednu smlouvu nebo mezinárodní dohodu, kterou udělal Barack Obama a ze které by měla Amerika prospěch? Obama podepsal s Ruskem velmi špatnou smlouvu SNB – III (Smlouvu mezi Ruskou federací a Spojenými státy americkými o opatřeních k dalšímu snížení a omezení strategických útočných zbraní) … Jeho politika v Iráku dovedla zemi k akutní krizi,“ rozhořčuje se politik.

„V nejlepším případě je nekompetentní a v nejhorším případě prostě nechce pro Ameriku uzavírat lukrativní smlouvy. Pokud Baracku Obamovi zůstane pravomoc vyjednávat o významných obchodních smlouvách, bude to katastrofa pro Ameriku,“ uzavírá politik.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]