Studie z r. 1995 objevila úžasné výsledky léčby depresí inositolem: „Celkové zlepšení psychického stavu pacienta bylo po inositolu daleko větší než placebo. Navíc nebyly zpozorovány žádné negativní účinky na hematologii nebo funkci jater a ledvin…“ Další studie z r. 2001 našla opět výsledky, které potvrdily účinnost inositolu v léčbě depresí, panických poruch nebo OCD. Současná medicína však stále používá farmaceutické léky, i přes všechny informace, které o inositolu má.


Tipuji, že i když třeba depresí trpíte, nikdy jste o inositolu neslyšeli.

Pokud se nepletu, i tak zůstaňte klidní. Stále spoustu doktorů o této látce a jejích blahodárných účincích neví.

Odhadovaná výše lidí v USA, kteří trpí depresí je 15 milionů! A toto číslo nezahrnuje ty, kteří trpí pouze lehkou depresí nebo děti. Každý rok však lékaři předepisují stále větší a větší množství antidepresiv, díky kterým mají farmaceutické firmy mnoha miliardový obrat (za rok).

Drtivá většina nabízených antidepresiv má následující vedlejší účinky, které lidem vůbec nepomáhají a zejména u menších pacientů mohou zvyšovat riziko sebevraždy. Typické vedlejší účinky:

• Sucho v ústech
• Ospalost
• Malátnost
• Sexuální dysfunkce
• Rozmazané vidiny
• Kožní vyrážky
• Ztráta nebo naopak nárůst váhy
• Nespavost
• Podráždění
• Úzkost

 

ANTIDEPRESIVA ŠKODÍ

Kam se lidé obrátí, když jim předepsané léky nevyhovují?

Bohužel většina z nich k přírodní léčbě přijde až v úplně posledním bodě, kdy jim nic jiného nezbývá.

 

VAŠE ZDRAVÍ NENÍ V ZÁJMU FARMACEUTICKÝCH FIREM

Zajímavé je, že většina antidepresiv se chlubí až 95% bezpečností, ale toto procentu je hodně přemrštěné a dává pacientovi falešný dojem, že léky jsou neškodné.

Dr, Ann Blake Tracy, autorka knihy “Prozac: panacea, nebo pandora?“, vyjádřila následující alarmující prohlášení o asociaci mezi antidepresivy, lidským chováním a zdravím:„Na vlastní oči jsem viděla, že antidepresiva nezpůsobovaly snížení sebevražd, ale naopak jejich nárůst. Krom nich i nárůst nedonošených těhotenství, domácího násilí, rakoviny nebo chronické únavy. To všechno způsobovaly léky jako Prozac, Zoloft, Luvox a další.“

Dalším problémem je předávkování. Podle statistiky z r. 2010 byla více jak polovina z celkových 22134 případů předávkování způsobena léky předepsanými na psychické problémy. Léky proti úzkosti čítaly 30%, antidepresiva 18% a antipsychotika 6%.

 

TZV. „BEZPEČNÁ“ ANTIDEPRESIVA

Samozřejmě, že všechny potencionální léky závisí na schválení FDA. Pokud vyjde prohlášení ohledně nějakého vitaminu, minerálu nebo jiné přírodní látky bez toho, aniž by jej FDA schválila, následuje tučná pokuta. Bohužel však nestačí ani studie s pozitivními výsledky a informace o účincích takových látek jsou hozeny pod stůl.

„Překvapivě“ se oficiální léky opakovaně schvalují, i když třeba nejsou potvrzené dlouhodobé studie! Krátkodobé studie, zkoumající lék v období 6-8 týdnů, mají jediný účel, a tím je schválení prodeje na trhu.

Když nějaká studie objeví přírodní látku, která je účinná, nemá žádné významné vedlejší účinky a tělu vyloženě prospívá, proč o ní nevíme?

Pokud se FDA skutečně tak stará o zájem pacientů, proč neschválí inositol stejně tak rychle jako Prozac?

Nezní navrácení těla do přirozeného balancu jako lepší přístup k léčbě depresí než dopování těla chemickými látkami s nebezpečnými vedlejšími účinky, které jen maskují symptomy?

Kde jsou pak médi a hlavně veřejnost, aby se domáhaly pravdy?!

Stále ještě věříte ochranným známkám FDA? Pokud ano, přecijenom ještě jednou zvažte, jaké léky užíváte. Můžete si tak zachránit zdraví a možná i život.

Dr. Michelle Kmiec

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: onlineholistichealth.com