Spiegel uvedl, že v zákulisí na nedávno skončeném summitu EU, proběhl rozhovor mezi německou kancléřkou a předsedou vlády Velké Británie. Angela Merkelová Davidu Cameronovi řekla, že snahou zavést ve Spojeném království omezení na počet migrantů z EU se přiblíží k bodu, odkud není návratu. Dále Merkelová řekla, že za nejvhodnější pokládá, aby Velká Británie opustila EU dříve, než poruší právo občanů EU na volný pohyb.


Nejbližší okolí Angely Merkelové se k této zprávě odmítlo vyjádřit, avšak administrativa britského premiéra popírá, že se tento rozhovor konal. Imigrace se v tomto okamžiku stala kamenem úrazu mezi vztahy Evropské unie a Spojeného království. Cameron je pod obrovským tlakem ze strany britského protievropské hnutí. Navrhl zavést kvóty pro vstup migrantů do země, ale proti tomu vystoupila německá kancléřka, stejně tak i Evropská komise.

Slovní bitvy mezi Velkou Británií a EU jsou stále ožehavější, avšak taková vznětlivá prohlášení již zazněla vícekrát.

To je jasný signál, že německá kancléřka – člověk, který má velkou váhu v Evropské unii – je připravena, zajistit, že EU bude v budoucnu existovat bez ohledu na to, zda její součástí bude Velká Británie nebo ne.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: dailymail.co.uk