Zastavte nás, až začnou být vzpomínky na 11. září a zákon Patriot Act přicházející vzápětí, až tak blízké, že to bude nepříjemné. Jak před chvílí referovala Reuters, kanadský ministerský předseda Stephen Harper ve čtvrtek řekl, že vláda po útoku na Parlament předloží plány na udělení větších pravomocí bezpečnostním agenturám k zadržování a k dohledu. „Ty je třeba značně posílit a ujišťuji vás, pane mluvčí, že práce, která je už rozpracovaná, bude hned předložená,“ řekl v Dolní sněmovně den po útoku na Parlament střelcem, který byl vzápětí zastřelen.


Na druhou stranu možná, že místo aby se vládě dávalo ještě více autoritářských pravomocí, aby si poradila s občanskými svobodami podle svého uvážení, jak ji napadne, tak by snad mohly vládní agentury prostě svou práci dělat jen lépe v rámci už existujícího právního rámce a předpisů, zvláště když Sky News hlásí, že střelec z Ottawy, rozený Kanaďan Michael Zehaf-Bilbeau, už byl na seznamu teroristů pod dohledem.

[quote align="center" color="#999999"]

Vyšlo najevo, že střelec, který v Ottawě zabil vojáka, a zaútočil na kanadský parlament, byl veden na seznamu teroristů pod dohledem. Útočník identifikovaný kanadskými médii jako Michael Zahaf-Bilbeau byl považován za „vysoce rizikového“ a zkonfiskovali mu i pas, aby mu zabránili odcestovat do zahraničí, aby se nemohl přidat k teroristům Islamistického státu v Iráku nebo v Sýrii. Ale tento 32 letý muž byl přesto schopen zaútočit v srdci hlavního města své domovské země, když během svého útoku na parlament zastřelil kaprála Nathan Cirilla, než byl sám zastřelen seržantem Kevinem Vickersem. US zdroje říkají, že tento zabiják v Quebecku, kde vyrostl v Lavalu a v Montrealu, konvertoval k islámu, a než si změnil jméno, tak mu říkali Michael Joseph Hall.[/quote]

Ale ač se většina snaží hledat vazby mezi Zehaf-Bibeauem a muslimy obecně a ISIS konkrétně, tak v následujícím se ukazuje velice znepokojivý směr, kam by to mohlo vést:

[quote align="center" color="#999999"]

Rodinný přítel Dave Bathurst řekl CBC, že Zahef-Bibeau neprojevoval extrémistické názory, ale občas se u něj ukázala znepokojivá odvrácená tvář. Řekl: „Povídali jsme si v kuchyni, a pak ani nevím, jak přišlo na to, že to vyslovil – řekl, že za ním je ďábel.“ Pan Bathurs řekl, že jeho přítel často mluvil o přítomnosti Šajtana na světě – to je arabský výraz pro ďábly a démony, dodal tedy: „Myslím si, že musel být mentálně nemocný“ . [/quote]

Takže, i když člověk může chápat ty stereotypy strachu pod pláštíkem rasy, etnicity nebo náboženství, tak co se stane, když se typové značení nové jednotky prevence zločinu „Oceánie“ nezaměří jen na ty, kdo jsou dost odlišní, nýbrž představují riziko, protože by podle vlády mohli být „mentálně nemocní.“ Hodně štěstí při dokazování porotě poté, co vás skutečně zatkne (samozřejmě že Ministerstvo míru), že jste ve skutečnosti zcela normální.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  zerohedge.com, reformy.cz