Dva uprchlíci byli krutě zbiti a ponižováni strážemi v německém městě. Policie přirovnala brutální útok k tomu, který byl spáchán americkými strážemi na vězně v Guantanamu, Kuba. Dle německého tisku bylo s uprchlíky špatně zacházeno v zařízení v malé komunitě v Burbachu, ve Vestfálsku, nejlidnatějším německém regionu. Údajní podezřelí vše natočily na mobil. Místní novinář pak obdržel DVD s inkriminovaným materiálem. Policie okamžitě zahájila vyšetřování.


Jedno video ukazuje uprchlíka ležícího na zemi a jednoho strážce, jak tiskne svou botu k jeho krku. Další strážce pak sedí poblíž a „pózuje“ do kamery.

Další video pak ukazuje uprchlíka, co sedí na pozvracené matraci.

„Tyto obrázky se nejvíce podobají těm událostem, které se staly v Guantanamu,“ uvedl Frank Richter, policejní velitel v nedalekém Hagenu. „Oba strážci se tím baví.“Nadále řekl, že útoky mohly mít xenofobní podtext.

Ulrich Hanki, mluvčí tamní policie, oznámil, že i ostatní uprchlíci nahlásili útok. Oni dva obvinění útočníci byli z “European Homecare“, soukromé bezpečností firmy, které patří k těm největším poskytovatelům služeb pro uprchlíky v zemi. Všichni její zaměstnanci jsou vybráni ze zařízení.

Johannes Daheim, prokurátor nedalekého Siegenu, se vyjádřil, jak moc je video znepokojující:

„Je silně znepokojující, když si představíte, že lidé, kteří opustili svou zemi kvůli násilí, musí trpět i tam, kam přišli hledat ochranu. To ještě zhorší jejich psychickou újmu.“

Místní autority vznesou proti dozorcům obvinění a zajistí, aby se něco takového už víckrát neopakovalo.

Gerd Bollermann, prezident městského zastupitelstva, řekl, že byl šokovaný a přislíbil, že policie bude i nadále vyšetřovat zaměstnance zařízení.

Vzápětí ale dodal, že rostoucí počet uprchlíků přijíždějících do Německa staví bezpečnostní zaměstnance do velkého stresu.

Podle Richtera Burbach hostí přes 700 uprchlíků, což je relativně velký počet při počtu obyvatel 14000.

Německo nedávno dosáhlo vrcholu v počtu žádostí o azyl, když jich začátkem roku na úřadech přistálo přes 65700.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: rt.com