Argentina bankrotuje; Rusko, Ukrajina, Libye, Izrael, Gaza, Irák to všechno je v horkém stavu čili jinak ve válce, nejhorší epidemie Eboly v historii Afriky a teď do toho přišla Kongresová žaloba na Obamu. A z Reuters: [quote align="center" color="#999999"] Republikány vedená US Sněmovna reprezentantů ve středu otevřela cestu k právnímu procesu obvinění prezidenta Baracka Obamy z překročení svých pravomocí při zavedení své průlomové reformy zdravotní péče.


225 hlasů ku 201 podle stranických linií k autorizaci žaloby umožní právníkům Sněmovny během pětitýdenních letních prázdnin, které začínají v pátek, koncipovat potřebné právní dokumenty.

Tohle stvrzuje tuto akci jako hořící pochodeň osvětlující cestu k zarputilé rétorické kampani jak ze strany Republikánů, tak Demokratů před listopadovými volbami, které rozhodnou o politické kontrole nad Kongresem příští rok.

Očekává se, že žaloba bude tvrdit, že Obama překročil svou výkonnou pravomoc, když udělal jednostranné změny v Zákonu o dostupné zdravotní péči známém jako Obamacare. [/quote]

A pak je tu tohle:

Mark Knoller ✔ @markknoller
1:09 AM – 31 Jul 2014
Tisk Obama má v úmyslu ohrnout nos nad zákonem o žalobě Sněmovny zítřejším podepsáním další vládní vyhlášky o federálních dodavatelích.

Mark Knoller ✔ @markknoller
1:10 AM – 31 Jul 2014
„Nemá úmyslu ustoupit ze svého úsilí o používání své pravomoci k řešení problémů a k pomoci americkým rodinám,“ uvádí oficiální prezidentské prohlášení Bílého domu.

Tohle nevyžene S&P k novým výšinám, Fed by si měl najít k manipulaci radši jiný trh.

Mimochodem pro ty, kteří jsou tím zmateni, tohle není nic než divadýlko. Kdyby Republikán tj. oranžoví opravdu chtěli jít po Obamovi, tak už mohli provést normální impeachment.

Mezi tím se něco peče v Kremlu, Putin se zřejmě chechtá jako šílenec.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com