Spiknout se za zinscenování sestřelu letadla, aby začala válka, je šílení, pokud ‘To nedělá Murica!‘ (Poznámka: Jedním z významů Murica je i fanaticky potrhlý ‚vlastenec‘ – asi něco jako, když my o někom řekneme, že je Pravdoláskař.) Kdo by se zdravým rozumem riskoval vyprovokování války zinscenováním sestřelení letadla? Kdybyste si mysleli, že Rusko, tak se zamyslete ještě jednou.


V roce 2005 uniklo memorandum ze schůzky v lednu 2003 mezi presidentem George W. Bushem a britským ministerským předsedou Tony Blairem, během níž Bush „uvažoval o vyprovokování války s režimem Saddáma Husseina pomocí přeletu špionážního letounu Spojených států nad Irákem, který ponese barvy OSN, čímž svedou Iráčany, aby po něm stříleli.“

Tohle však nebylo v žádném případě poprvé, kdy Spojené státy o takovýchto metodách uvažovaly. Odtajněné dokumenty z nechvalně proslulé Operace Northwoods z roku 1962 potvrzují, že americký náčelník štábů plánoval „vytvoření incidentu, který by přesvědčivě demonstroval, že kubánský letoun zaútočil na charterový civilní letoun a sestřelil ho na cestě ze Spojených států na Jamajku, do Guatemaly, Panamy či Venezuely.“

Náčelník spojených štábů plánoval to letadlo naplnit „skupinou vysokoškolských studentů odlétajících na prázdniny,“ aby tak Kubu plně démonizoval a potenciálně si tak uprostřed Studené války připravil jeviště pro konfrontaci se Sovětským svazem.

V červenci 1988 Spojené státy opravdu i komerční letadlo sestřelily nad íránskými teritoriálními vodami v Perském zálivu, přičemž na palubě zabily 290 lití včetně 66 dětí. A to i přes vysílání signálu íránským letadlem Letu 655, jenž ho identifikoval jako civilní let, tak posádka USS Vincennes nesprávně indentifikovala Airbus A300 jako útočící bitevník F-14 Tomcat a sestřelila ho raketami země-vzduch SM-2MR. USA se za tuto nehodu Íránu nenabídly ani omluvu.

  • Porovnáním s tímto incidentem se zabývá zdejší nedávný článek: Porovnání sestřelení MH17 (2014) a Iran Air 655 (1988)

Takže vyprovokovat sestřelení letadla k zahájení války je šílené, pokud ‚ To nedělá Murica!‘

Vzhledem k událostem posledních 24 hodin by bylo rovněž nedbalostí, kdybychom zapomněli na fakt, že Ukrajina sama se v roce 2001 přiznala k sestřelení ruského letadla, přičemž zabili všech 78 lidí na palubě, jelikož letadlo spadlo do Černého moře.

Ve světle nesčetných otázek obklopujících dráhu letu Malaysian Airlines č. 17, kterému ukrajinské úřady ještě nařídily, aby sletěl do nižší výšky a bizarně mu vybraly dráhu přímo do zóny konfliktu, kterou předchozích deset letadel obletělo, nám historie říká, že na té štvanici za obviněním Rusy podporovaných rebelů ze včerejší tragédie může být něco poněkud ukvapeného.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com