S tím, jak se národ potácí na pokraji státního bankrotu uprostřed velkých inflačních tlaků a doma rostoucí chudoby (když je Kirchner pod tlakem voleb příští rok), se dnešní porážka ve Světovém poháru FIFA zjevně stala plamínkem, co tuhle vznětlivou hromadu zapálila. Jak hlásí RT, tak policie k rozehnání rozzuřených fanoušků v Buenos Aires použila slzný plyn a vodní děla. Po masovém shromáždění u Obelisku během her se fanoušci, když byla porážka dokonána, střetli s policií. Nejsou žádné zprávy o zraněných civilistech, a zraněno bylo 8 policistů. I Rio už zažilo násilnosti mezi fanoušky Argentiny a jinými (a Rousseff vydala v Brazílii uklidňující prohlášení).


Jak hlásí AP:

[quote align="center" color="#999999"]

Pořádková policie střílí slzný plyn a používá vodní děla, aby zkrotila skupinu mládeže, která hází kameny a ničí obchody při shromáždění v Buenos Aires, které oslavuje srdnatý výkon Argentiny, při němž s Německem ve finále Světového poháru prohráli jen 1:0.

Bylo vidět rodiče s malými dětmi prchající ulicemi, když policie, která se nejdříve držela ve vedlejších uličkách, v 9 h večer místního času zkusila převzít kontrolu nad oblastí kolem ikonického Obelisku v této zemi.

Místní média hlásila při násilnostech v neděli večer 8 zraněných policistů.

Nepokoje nastaly poté, co se tisíce Argentinců poklidně shromáždily u Obelisku i s rodinami a sousedy, aby aplaudovaly nejlepšímu výkonu Argentiny na Světovém poháru za 24 let.[/quote]

To je ten Obelisk, kde fanoušci tuto hru sledovali…

 Tam se to stalo zónou nepokojů…