Senzačně se podle Syrian Free Press prý potvrzuje zpráva, která přišla nedávno jako ještě nepotvrzený záchyt, že Syrská armáda v operaci, která byla dost podrobně popisována, chytila několik z nejvyšších velitelů ISIS, kterou jsme zde uvedli: Při operaci syrských ozbrojených sil proti ústředí ISIS chytili vysoké velitele rebelů. Ty domněnky jsou velice závažné… Zdroj: Libanonský expert na terorismus, který bedlivě sleduje syrskou vojenskou oblast.


Umístění: Al-Raqqah, severní Sýrie, kde se ISIS rozhoduje o svých nájezdech, která je též známa jako ‚Bin Ládinova základna.‘

Al-Raqqah je rovněž dějištěm schůzek zpravodajských organizací s veliteli ISIS. Tohle dobře chráněné ústředí je velitelským ústředím, odkud se sledují vojska v oblasti a odkud se přes satelity komunikuje s militanty, a kde se shromažďují naloupené peníze a vyplácí se militanti. Funguje to podobně jako ministerstvo financí.

Otázky v Damašku

Tohle ústředí bedlivě sleduje syrská vláda a její spojenci. Určitě tam mají své špiony. Elitní letecké síly Syrské armády s největší pravděpodobností s ruskou podporou provedly za úsvitu operaci proti tomuto ústředí, přičemž aniž by jim dali šanci uniknout, chytili i americké zpravodajské důstojníky, Barzaniho pešmergu, důstojníky z arabských států ze Zálivu a militanty ISIS. Podle zdrojů jsou v tomto okamžiku vyslýcháni v Damašku.

V Damašku trvá i těm nejsoukromějším informacím opravdu krátce, než uniknou ven. Avšak k této operaci nikdo neprojevil svůj skutečný názor. Ministerstvo zahraničí konstatovalo „Bez komentáře.“ Ministerstvo informací pouze řeklo: „Dostaneme se do brlohů ISIS a každého, kdo je podporuje, třeba jako je tím proslulý Tayyip Erdoğan.“

Následně severně od Aleppa

Po této operaci Syrská armáda oznámila, že provedla vojenskou vyčišťovací operaci v široké oblasti mezi severními a severovýchodními částmi Aleppa až k hranicím s Tureckem.

Rozporuplné otázky

Poznámka: Jde o turecký zdroj (sídlící v Libanonu), takže dále „my“ znamená Turci či Turecko.

Takže, když bychom přijali domněnku a řekli, že Saúdské království podporuje ISIS i al-Káidu, tak proč by ISIS nebo al-Káida útočily na Saúdské vojáky?

Proč by ISIS hrozila, že zničí Kaabu, která funguje jako lákadlo, které do Saúdského království přivádí značný příjem a dodává mu spirituální hodnotu? Proč by kalifa ISIS ‚ctihodný‘ Baghdadi hrozil králům a vládcům, kteří mu poskytují podporu?

Podíváme-li se na ještě chmurnější domněnky, kdyby nebyli Erdoğan – Davutoğlu skutečnými podporovateli ISIS, tak proč by skupina veteránů z tureckých Speciálních sil vedla spolu se silami ISIS válku za peníze v Sýrii a Iráku, jak se dověděla AKP, a jak jsme uvedli v Aydınlık? Když jsou tu potom správné domněnky těchto přátel výše uvedených vojáků, kteří při telefonních hovorech přišli na to, co jejich kamarádi dělají v Iráku a Sýrii, proč ISIS dělá mučedníky z našich policajtů v Niğde (dálniční nehoda) a z našich vojáků na hranicích? Proč by ISIS unášela naše řidiče a důstojníky pracující na ambasádách, když duo Erdoğan – Davutoğlu dovoluje militantům ISIS zotavovat se v našich nemocnicích a podporují s nimi obchod přes hraniční průchody?

Jak mohou vysloužilí vojáci pracující pro ‚tureckou‘ bezpečnostní organizaci jménem SADAT poskytovat ISIS logistickou podporu, když ti v Iráku a Sýrii Turkmenské lidi masakrují a tisíce z těchto lidí uprchlo ze svých domovů? Proč by tato organizace pro ně najímala techniky, kteří umí opravovat ruské tanky? Utrpěli tito lidé snad pominutím smyslů? Jsou snad až tak hloupí, aby si podřezávali vlastní hrdla?

Ne, samozřejmě, že nejsou …

ISIS se kontrole nevymkla

Ano, příšera, kterou krmili, by je mohla přerůst, utrhnout se jim a vyrazit sama jak náklaďák, kterému nefungují brzdy. Avšak tahle příšera se ještě kontrole nevymkla. Ta funguje velice přísně a svědomitě. Je-li to tak, položme si otázku. Jak by mohla ISIS, která se neobjevila jen tak odnikud, v podstatě stejně jako ta ‚legendární‘ al-Káida, být použita proti cílům, které jsou vlastní právě pro ty, kteří ji podporují a ‚živí‘ ji? Jak bychom měli odpovídat těm, kteří se ptají: „Když ISIS ohrožuje i nás, tak jak nás někdo s nimi může tak nehorázně dávat dohromady?“

Hry s terorismem

Člověk, který trochu hlouběji studoval jejich historii, ví, že pro ty teroristické hry na různých místech a v různých časech je přirozené, že se režírují právě takhle. Ten ví, jak USA bombardovaly svou vlastní válečnou loď jménem ‚Main‘ a pohřbily svou vlastní posádku v Atlantickém oceánu, jen aby vpadly na Kubu a na Filipíny. Ten ví, jak USA zařídily provokaci v Tonkinském zálivu, aby vyhlásily válku Severnímu Vietnamu, i jak sehrály útoky z 11. září a lži s chemickými zbraněmi, aby vpadly do Afghánistánu a Iráku. Ten také ví, jak USA uzurpovaly povídačku o svém vlastním výtvoru bin Ládinovi. Také ví, jak používají ‚demokracii‘, ‚svobodu‘, ‚Arabské jaro‘ a ‚usmíření s Palestinci‘ jako lži k realizaci procesů sociálního inženýrství. Takový pak zná rčení: ‚Jsi to, co děláš.‘

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  syrianfreepress.com