V Rusku byl odstartován rozsáhlý sociální internetový projekt, do jehož realizace se může zapojit každý zájemce. Stačí zaslat na webovou stránku své vyznání lásky – manželce nebo manželovi, rodičům a dětem, ale také městům, vesnicím, rodné vysoké nebo základní škole. Hlavním požadavkem je, aby to byly city upřímné, přání vyslovit upřímná slova na něčí adresu. Podle záměru autorů projektu by z toho měla vzniknout největší kniha milostných poselství na Zemi. 


Je to projekt unikátní svým rozsahem – má shromáždit desetitisíce dopisů a dotknout se má mnoha zemí. Své výtvory mohou zveřejnit všichni, žádná omezení neexistují, řekl Hlasu Ruska vedoucí a autor projektu Maxim Byčkov:

[quote align="center" color="#999999"]

Byl to vlastně nápad spontánní. Všiml jsem si, že zprávy, které dostáváme, jsou vesměs negativní, těch příjemných je moc málo. Takže mě napadlo, že by nebylo na škodu vymyslet něco, kde by bylo jen to hezké. No a nic lepšího než láska se vymyslet nedá. Tak se objevil nápad zapojit do realizace projektu co nejvíc lidí a napsat něco hezkého o rodině, milovaných lidech, o svém městě. Je to projekt soukromý, vznikl ze soukromých prostředků. [/quote]

Všichni, kdo se budou chtít svěřit se svou láskou ostatním, to mohou udělat naprosto zdarma. Stačí se jen zaregistrovat na webové stránce Velká kniha o lásce (letterlove.ru, webová stránka v ruštině), napsat dopis a stisknout tlačítko „odeslat“. Až bude Velká kniha hotová, dostanou její autoři, jak nám řekl Maxim, svůj tištěný exemplář.

[quote align="center" color="#999999"]

Náš tištěný exemplář pošleme do jednoho muzea v naší zemi, kromě toho bude existovat kniha i v elektronické podobě. Tištěnou knihu bude moci podepsat každý člověk, bude udělána tak, že její obal bude možné podepsat a knihu darovat tomu, komu je poselství určeno. [/quote]

Autoři Velké knihy o lásce jsou přesvědčeni, že když každý udělá nějaký dobrý skutek, pak se i náš svět změní k lepšímu. Autoři počítají s tím, že se jim podaří shromáždit 15 až 25 tisíc vyznání v lásce. Napsána bude rusky, protože je určena především pro ruské čtenáře. Není ovšem vyloučeno, že zájem o ni mohou projevit i v zahraničí – bude to totiž jakýsi portrét lidí žijících v Rusku, kultury ruské společnosti.  Takže je dost dobře možné, že se po nějakém čase objeví i anglická nebo i třeba čínská verze knihy o lásce. „Třeba pomůžeme čtenářům ze zahraničí pochopit ruskou duši“, zdůraznil Maxim Byčkov. „Lépe totiž nemůže vyprávět o lidech žijících v Rusku nikdo, kromě samotných obyvatel Ruska“.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru