AKTUALIZACE: Nejde to moc dobře… UKRAJINŠTÍ REBELOVÉ ŘÍKAJÍ, ŽE SE NEODZBROJÍ, DOKUD KYJEV NESTÁHNE VOJSKA: AFP Petro Porošenko před tím volal ruskému presidentovi Vladimiru Putinovi, aby vysvětlil svůj 14 bodový plán na zažehnání pro-ruského povstání na východě (který byl dnes odpoledne odhalen): UKRAJINSKÝ PRESIDENT ŘÍKÁ, ŽE JEDNOSTRANNÉ ZASTAVENÍ PALBY ZAČÍNÁ DNES A JE DO 27. ČERVNA Ukrajinský mírový plán volá po 10 km nárazníkové zóně na ruské hranici


Jak uvádí Reuters, není jasné, zda celá ta navržená demilitarizovaná země bez lidí bude na ukrajinské straně hranice nebo její část bude i na ruské straně. Také není jasné, jaký bude status lidí, žijících v této hraniční oblasti. Putinovou úvodní odpovědí je požadavek na „okamžité ukončení vojenských operací“ proti pro-ruským separatistům.

Reuters hlásí,

[quote align="center" color="#999999"]

Podle neoficiální kopie 14 bodového plánu na přinesení míru na východ Ukrajiny publikované v pátek médii bude president Petro Porošenko apelovat na vytvoření 10 km nárazníkové zóny na hranici s Ruskem.

Ukrajina říká, že do této země přichází bojovníci z Ruska spolu s dodávkami zbraní a dalšího vojenského vybavení na podporu pro-ruských separatistů, a utužení kontroly nad 1 900 km dlouhou hranicí je hlavní bezpečností bolestí Ukrajiny.

Podrobnosti o návrzích vytvořit 10 km nárazníkovou zónu obsaženou ve fotokopii 14 bodového plánu a šířeného ukrajinskými médii, nebyly rozvedeny.

Není jasné, zda celá ta navrhovaná demilitarizovaná země bez lidí by byla na ukrajinské straně hranice nebo zčásti i na ruské straně.

Také není jasné, jaký by byl status lidí v pohraničních oblastech.

Úřadující ministr obrany Michailo Koval řekl v pátek parlamentu, že vládní síly teď obnovily kontrolu na hranici, a už neexistuje možnost dodávek vojenského vybavení rebelům z Ruska.[/quote]

A AFP dodává:

[quote align="center" color="#999999"]

Nový ukrajinský president Petro Porošenko v pátek zveřejnil 14 bodový mírový plán na zažehnání pro-ruského povstání na východě a volal po okamžitém odzbrojení a sliboval decentralizaci moci přes ústavní reformy.

Tento plán také ruší trestní obvinění proti rebelům, kteří se nedopustili „vážných zločinů“ a poskytuje „garantované koridory pro ruské a ukrajinské žoldnéře, aby odešli“ z konfliktní zóny, hlásila na své webové stránce kyjevská soukromá stanice Inter TV.

Před tím Porošenko volal do Ruska Vladimiru Putinovi, aby prodiskutovali plán na ukončení krveprolití, což je, jak říká Kreml, tento týden druhý telefonní hovor pozdě v noci mezi těmito vůdci.

„Porošenko informoval ruskou hlavu státu o hlavních bodech svého plánu na regulaci situace na jihovýchodní Ukrajině,“ řekl Kreml v prohlášení ve čtvrtek v noci.

Putin k tomuto plánu pronesl „série komentářů“ zdůrazňujících „okamžité ukončení vojenských operací“, které Kyjev rozběhl proti milicím pro-ruských separatistů ve východních regionech Ukrajiny Doněck a Lugansk.[/quote]

Tak doufejme, že zastavení palby vydrží déle než minuty… nebo je to jen zase další způsob jak nachytat Rusko a vnutit USA-EU, aby zavedly sankce, kterými hrozí. Vypadá to, jako by ten argument výše, se „zemí nikoho“ začínal a končil startem ničeho.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com