Ukrajinští vojáci, kteří se účastní protiteroristické operace v Luhanské oblasti, zlikvidovali během uplynulých čtyřiadvaceti hodin 300 domobranců. (ilustrační foto) Informoval o tom mluvčí protiteroristické operace (ATO) Vladislav Selezňov. Podle jeho slov pokračují střety domobranců a příslušníků silových složek u obcí Jamol a Zakotnoje. Včera ostřelovali domobranci kontrolní stanoviště sil ATO u Slavjansku a Kramatorsku, letiště a obytné čtvrti Kramatorsku.


Putin a Porošenko projednali telefonicky situaci na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin se ve čtvrtek telefonicky spojil se svým ukrajinským kolegou Petrem Porošenkem. Novinářům to sdělil jeho tiskový tajemník Dmitrij Peskov.

Podle jeho slov „zdůraznil Putin závažnost zastavení palby v konfliktních pásmech na jihovýchodě Ukrajiny, aby mohlo být zajištěno životaschopné urovnání konfliktu“.

„Ukrajinský prezident vymezil klíčové body a rozvrh realizace mírového polánu na východě státu. Porošenko zdůraznil nutnost propuštění na svobodu rukojmích a zavedení efektivního režimu kontroly na ukrajinsko-ruské hranici“, praví se ve zprávě tiskové služby ukrajinského prezidenta.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru