Oficiálně zveřejněná agenda prestižního klubu Bilderberg není pravdivá, tvrdí host show RT Daniel Estulin, dlouhodobě sledující tuhle skupinu ‚tajné nadvlády nad světem‘. Říká, že získal skutečnou agendu letošního shromáždění v Kodani. Přes insidera v uplynulém týdnu k tomuto investigativnímu žurnalistovi unikl seznam diskusních témat probíhající konference Bilderberg, řekl.


Tento seznam má devět bodů, o sedm z nich se podělil:

[quote align="center" color="#999999"]

1. Jaderná diplomacie a dohoda, která se v současnosti vytváří s Íránem

Tento klub má už dlouho obavy z možné aliance mezi Ruskem, Čínou a Íránem. Dohoda, která by zmírnila Západní tlak na tuto Islámskou republiku kvůli jejímu jadernému programu, by tím mohla být ovlivněna.

2. Dohoda o plynu mezi Ruskem a Čínou

Ta přišla uprostřed vážné politické krize na Ukrajině, která ohrozila ruské dodávky zemního plynu evropským národům. Moskva divierzifikovala svůj obchod s plynem prodejem dlouhodobými kontrakty s Pekingem. Čína by potenciálně mohla nahradit EU jako hlavní partner energetických obchodů Ruska, což by byla situace, která by posílila pozici Moskvy na Ukrajině podvrácením washingtonského úsilí o izolaci Ruska a páku Kyjeva přes jeho kontrolu nad tranzitními plynovody.

3. Vzestup nacionalistických nálad v Evropě

Tato agenda se formovala už před posledními volbami do Evropského parlamentu, které tento trend uvedly do světel reflektorů. Populistické euroskeptické strany v boji o srdce Evropanů vítězí počínaje Británií, přes Řecko až po Maďarsko, čímž zasazují ránu unijní jednotě. Národními zájmy tažená a rozdělená Evropa by se zdráhala brát globalizaci jako hotovou věc.

4. Regulace soukromí na Internetu v EU

Odhalení rozsahu elektronického dohledu ze strany americké Agentury národní bezpečnosti (NSA) a jejich spojenců učiněná Edwardem Snowdenem celosvětově vyvolala značné protesty od lidí usilujících o soukromí. Evropští politici už nemohou ignorovat volání po ochraně komunikací pro lidi před špehováním, které potenciálně ztíží sběr dat. K tomu ale přinejmenším nedojde už bezprostředně, jak se zjevně ukazuje při omezování rozsahu německého vyšetřování údajného dohledu NSA.

5. Kybernetické válčení a jeho potenciální účinek na internetovou svobodu

Destruktivní potenciál kybernetického válčení rychle roste, jelikož roste závislost všech aspektů života na Internetu. Ale hrozba útoku státem sponzorovaných hackerů je tím, co by některé vlády mohly využít jako záminku pro razii na Internet tak, aby podvrátily jeho roli jako média, jako údajně však kvůli bezpečnosti.

6. Od Ukrajiny po Sýrii, zahraniční politika Baracka Obamy

Kritici amerického presidenta jej obviňují ze zrady amerického vůdcovství v zahraničí, a zmiňují při tom selhání Ameriky při ochraně jejích zájmů v Sýrii a později i na Ukrajině. Obamou nově oznámená doktrína volá po omezení spoléhání se jen na vojenskou sílu a dává přednost použití diplomacie a kolektivních akcí. Členové Biderbergu budou diskutovat o tom, zda takováto politika není předem odsouzená ke zkáze.

7. Klimatická změna

Tohle je pravidelné téma mnoha diskusí vysoce postavených, ne jen konference Bilderberg v Dánsku. Lidé mají podezření, že to, co elita nazývá klimatickou změnou, je eufemismus pro umělou de-industrializaci některých národů, s cílem udržet globální ekonomiku pod kontrolou nadnárodních korporací na úkor potenciálních zdrojů ekonomického růstu.

Skupina Bilderbeg je už šedesát let starým klubem určitých světově nejvlivnějších lidí, politiků, funkcionářů, byznysmanů, akademiků a evropských královských dvorů, kteří se pravidelně schází, aby diskutovali o záležitostech globální ekonomiky. Kritici je obviňují, že fungují jako nevolená stínová vláda, rádoby vládců světa, která za zavřenými dveřmi činí rozhodnutí ovlivňující miliardy lidí s jen nepatrnými ohledy na potřeby a přání obecné populace. [/quote]

Bilderberg ve snaze oslabit tato obvinění tentokrát svou oficiální agendu zveřejnil. Mezi 12 body letošní konference patří „nová architektura Středního východu,“ „Ukrajina“ a „Budoucnost demokracie a past střední třídy.“