Včera jsme upozorňovali na rostoucí ‚znechucení‘ Evropského lidu Evropou a přes noc jsme dostali zase další potvrzení toho, že status quo – i přes nízké požadované výnosy z obligací a rekordně vysoké ceny akcií a nemovitostí – ztrácí svůj úchop a kontrolu. UKIP Nigela Farage poté, co se minulý týden dostala do vedení v průzkumech, zaznamenala značné vítězství v místních volbách v Anglii s tím, že předběžné výsledky ukazují na značné zisky této euroskeptické strany: UKIP ZÍSKÁVÁ 20 KŘESEL V DOPLŇKOVÝCH ANGLICKÝCH VOLBÁCH UK TORYOVÉ ZTRÁCÍ 20 KŘESEL V DOPLŇKOVÝCH MÍSTNÍCH VOLBÁCH


Jak uvádí Reuters, jeden poslanec uvedl: „Myslím, že Nigel Farage je pro spoustu těch lidí prostě určitý druh hodně vztyčeného prostředníku, aby ukázali, co cítí k tomu, co berou jako panovačnou a od reality odtrženou elitu.“

Jak hlásí Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Britská proti-EU strana UKIP dosáhla v místních volbách v Anglii velkých zisků přetahováním podpory od Konzervativců ministerského předsedy Davida Camerona, jelikož těží z nespokojenosti s imigrací a s mainstreamovou politikou.

Zisky Strany nezávislosti UK, která chce, aby Británie odešla z EU, vyvolají na Camerona tlak, aby přitvrdil ve svém přístupu k Evropě, a vyvolají poplach u některých v jeho straně, kteří mají obavy, že UKIP by mohla Konzervativcům zhatit naděje na vítězství v národních volbách příští rok.

Silná podpora pro UKIP ukázaná ve výsledcích doplňkových voleb do místních rad naznačuje, že tato strana by si mohla vést dobře i ve volbách do Evropského parlamentu, které rovněž proběhly ve čtvrtek.

Farage reportérům řekl, že ho předběžné výsledky rozjařily, a myslí si, že existuje dobrá základna pro soutěž o křesla v národních volbách roku 2015 .

„Když se podívám na průměry v podílech hlasů po celé zemi, i když bych nechtěl ještě počítat kuřata, která nejsou vysezená, tak to i tak vypadá dost dobře,“ řekl reportérům.

„Myslím, že Nigel Farage je pro spoustu těch lidí prostě určitý druh hodně vztyčeného prostředníku, aby ukázali, co cítí k tomu, co berou jako panovačnou a od reality odtrženou elitu,“ říká Jerremy Browne, liberálně demokratický zákonodárce.

Evropské volby proběhly v ten samý den, ale výsledky nebudou oznámeny dříve než v neděli večer, stejně jako ve zbytku EU. Ty předurčí politické přesvědčení 73 britských zákonodárců v 751 členném Evropském parlamentu.

„Hlasovalo se pro UKIP a to nám vyslalo velice jasné poselství, že lidé mají samozřejmě obavy z imigrace, o sociální zabezpečení, o školy a kvalifikaci,“ řekl Michael Gove, konzervativní ministr školství.

„Budeme těmto obavám věnovat pozornost.“ [/quote]

Změna – vypadá – jako by přicházela.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com