Orgány zábavního průmyslu a poskytovatelé internetu v Británii jsou na pokraji úderu k boji proti pirátství, sdělily v pátek úřady. Podle BBC, na základě dohody BT, Sky, TalkTalk a Virgin Media se pošlou „vzdělávací“ dopisy zákazníkům, které podezírají z ilegálního stahování. Tato zpráva ale říká, že držitelé práv museli přijmout daleko drsnější opatření, než chtěli.


Bylo dosaženo dohody s orgánem britského hudebního průmyslu BPI a Motion Picture Association (MPA), který zastupuje film.

Tyto orgány průmyslu žádaly o dopisy, aby rozmluvily možné trestné akce. Rovněž požádaly o přístup k podrobnostem o známých ilegálních stahovačích a předložily výhled na další pokračování akcí k vymáhání zákona.

Ale odsouhlasené kroky nejspíš patří k těm nejméně přísným.

Zdroj blízký k vyjednávání řekl BBC:

[quote align="center" color="#999999"]

„Držitelé práv akceptovali to, že tohoto procesu nemohou použít, aby šli po jednotlivcích.“

„Poskytovatelé trvali na tom, že v tomto scénáři se používá už zavedených právních scénářů. Účelem jakékoliv kampaně bude více než cokoliv jiného informovat a zvýšit uvědomělost místo trestných akcí.“ [/quote]

Mluvčí britského regulátora dat z Kanceláře informačního komisaře (ICO) řekl AFP:

[quote align="center" color="#999999"]

„ICO spolupracuje s držiteli práv a poskytovateli Internetu, aby jim pomohla najít řešení, které dodržuje zákon o tom, jak by k tomu šlo použít osobních informací.“ [/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  breitbart.com