Nemocniční antibiotika se stala jedněmi z nejčastěji předepisovaných „léků“ současnosti, výsledkem čehož si lidé zničili trávicí systémy, a ironicky, snížili svou přirozenou imunitu vůči všem druhům infekcí v budoucnosti. Zbavte se infekcí bez poškozování trávení s pomocí těchto pěti účinných antibiotik. [quote align="center" color="#999999"] Česnek


Česnek je ve světě jako léčivo používán po tisíciletí. V 17. století byl použit k zažehnání morové epidemie.

Česnek má silné antibiotické, antivirové, protiplísňové a antimikrobiální vlastnosti, a je schopen zajistit a usnadnit odstranění nepřátelských bakterií. Je také bohatý na antioxidanty, jež eliminují volné radikály, což také podporuje silný imunitní systém. Aktivní složka česneku, alicin, je klíčovým komponentem v zabíjení a odstraňování škodlivých bakterií. K aktivaci této a dalších látek, rozdrťte česnek a jezte ho syrový, v teplém čaji, nebo lehce povařený v jídle.

Koloidní stříbro

Koloidní stříbro je jako antibiotikum známo po staletí. Na počátku 19. století zjistil Alfred Searle, zakladatel farmaceutické společnosti Searle, že dokáže zlikvidovat nejškodlivější patogeny.

Searle uvedl, že aplikace koloidního stříbra lidem byla provedena ve velkém počtu případů a s úžasnými výsledky. Hlavní výhodou byl jeho rychlý fatální účinek na mikroby bez toxického účinku na hostitele.

Nedávný výzkum také ukázal, že koloidní stříbro dokáže zničit rezistentní mikroby, jako MRSA, SARS, nebo ptačí chřipku.

Oreganový olej

Oreganový olej se zbavuje patogenních bakterií, aniž by narušoval ty prospěšné. Současně je protivirový a protiplísňový, což z něj dělá účinnou „tři v jednom“ kombinaci, která dokáže konkurovat farmaceutikům a nepodporuje resistenci vůči antibiotikům.

Klíčovou antimikrobiální složkou oreganového oleje je karvakrol. Aby byl účinný, měl by váš olej obsahovat alespoň 70 procent karvakrolu.


Třapatka

Třapatka je používána k léčbě řady infekcí po stovky let. Tradičně byla aplikována při léčbě otevřených ran, záškrtu, otravy krve a jiných bakteriálních onemocnění.

Dnes je tato účinná bylina aplikována v případě nachlazení a chřipky, a to především díky své schopnosti zničit většinu forem bakterií jako je např. staphylococcus aureus, způsobující smrtící MRSA onemocnění.

Manuka med

Pravděpodobně nejchutnější antibiotikum přichází v podobě Manuka medu. Při lokální aplikaci dokáže zlikvidovat širokou řadu patogenů včetně MRSA a masožravých bakterií. Zároveň bylo zjištěno, že si zasažené bakterie nevypěstovaly žádnou odolnost, což by v důsledku činilo med zbytečným.

Tento seznam přírodních antibiotik zajisté není překypující, ale jedná se o solidní úvod do zcela přírodní farmacie. Dále můžete při doplňování vašeho antibiotického arzenálu zkusit reishi (lesklokorka lesklá), pau d’arco (čaj Lapacho), una de gato (řemdihák plstnatý), extrakt z olivových listů, hřebíček, kurkumu, a dokonce citróny. [/quote]

Zdroj: