Média mainstreamu jsou nucena couvat ze své propagandy čím dále rychleji a rychleji. New York Times podstrkoval vyfabrikované důkazy při kampani za Iráckou válku. O rok později se tento list omluvil za své nepřesné a jednostranné reportáže. USA a New York Times předstíraly, že je to syrská vláda, kdo odpovídá za útok chemickými zbraněmi … ale tohle tvrzení bylo vyvráceno a dokonce i New York Times jej byl o několik měsíců později nucen stáhnout. (Alternativní média včetně nositele Pulitzerovy ceny Seymoura Hershe rovněž předvedla, že to byli syrští rebelové, kdo to s pomocí turecké vlády udělal.)


Potom USA a New York Times předstíraly, že mají důkaz, že těmi záhadnými „maskovanými muži“, co zabírají vládní budovy na Ukrajině, jsou ruští vojáci. Ale od pár dnů později byli reportážemi alternativních médií – zvláště od Roberta Parryho, nositele Ceny George Polka za národní reportáže – nuceni tato tvrzení stáhnout a přiznat, že jejich „důkaz“ byl skoro stejně chatrný jako důkaz o Saddámových „zbraních hromadného ničení.“

Vypadá to, jako by alternativní média nutila New York Times stahovat nedopečená pro-válečná propagandistická tvrzení čím dál rychleji a rychleji.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca