V poněkud zarážejícím vývoji událostí byl dramaticky omezen vstup ruských mužů na Ukrajinu. Interfax hlásí, že činitelé ukrajinské pohraniční služby „významně omezili“ vstup dospělých mužů z Ruska. UKRAJINA ZAKAZUJE VSTUP RUSKÝCH MUŽŮ KVŮLI HROZBĚ TERORISMU: ASTACHOV Aeroflot na své webové stránce uvádí, že vstup bude zakázán „všem mužům s ruským občanstvím ve věku 16 až 60“ a „občanům Ukrajiny, kteří jsou registrováni na Krymu.“


Od Aeroflotu,

[quote align="center" color="#999999"]

Aeroflot informuje pasažéry o těžkých omezeních uvalených ukrajinskými úřady na vstup do země. Podle oficiálního oznámení obdržely aerolinie odepření možnosti překračovat ukrajinskou státní hranici:

1. Všem mužským občanům Ruska ve věku 16 až 60 let.

Výjimky z této kategorie budou na rozhodnutí šéfa regionální administrativy (hraničního přechodu) po kontrole, že jde pouze o naléhavé případy, kdy jsou dispozici: dokumenty potvrzující spřízněnost, smrt nebo vážné onemocnění příbuzných, s potvrzenými originály pozváními podniků a jednotlivců na základě uvědomění nebo nařízení Úřadu státních hraničních služeb.

Bez podpůrných dokumentů bude dovoleno vstoupit pouze občanům Ruské federace, kteří doprovází rodiny s dětmi.

2. Mužským občanům Ukrajiny ve věku 16 až 60 let, kteří jsou registrováni na území Krymské autonomní republiky a města Sevastopol.

Výjimky z této kategorie osob budou řešit šéfové jednotek pohraniční stráže, pokud jedou na pohřeb blízkého příbuzného, mají k dispozici dokumenty o vážné nemoci příbuzných, letenku, jízdenku nebo oficiální sdělení k informování úřadů Státní pohraniční služby.

Ukrajinské ženy ve věku 20 až 35 let, které jsou registrovány na území Krymské autonomní republiky a města Sevastopol dostanou výjimku na území Ukrajiny pouze po provedení filtračních a ověřovacích aktivit.

Tato omezení se netýkají letového a palubního personálu stejně jako inženýrského a technického personálu letadel.

Aeroflot doporučuje pasažérům, kteří náleží do výše uvedených kategorií, aby se dočasně cest na Ukrajinu zdrželi.

U zpátečních letenek: Moskva – Kyjev, Moskva – Kyjev, Moskva – Doněck, Moskva – Charkov, Moskva – Oděsa nebudou penále.[/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com