Obama ve své Vládní vyhlášce o „Zablokování majetku určitých osob, které přispěly k situaci na Ukrajině,“ z 6. března vyhlašuje, že podpora sebeurčení Krymu představuje „mimořádnou a extrémní hrozbu národní bezpečnosti a zahraniční politice Spojených států, a tudíž vyhlašuje kvůli potýkání se s touto hrozbou stav národního ohrožení. Obama a právníci, kteří jeho vyhlášku koncipovali, si ale nevšimli, že podle způsobu, jímž je formulována, se vztahuje na Obamu, na nevolenou vládu pučistů v Kyjevě a na režimy Washingtonu a EU.


Ve vyhlášce se uvádí, že kterákoliv osoba „odpovědná za akce nebo politiky podvracející demokratických proces nebo instituce na Ukrajině nebo je při tom spolupachatelem či se do toho přímo či nepřímo zapojila“ podléhá zmrazení aktiv.

Jedinými dvěma vládami, jejichž personál na Ukrajině podvracel demokratický proces a instituce svržením zvolené vlády a uvalením nevolené, byly Washington a EU.

Obamovi uctívači – ano, pořád ještě existují i takhle stupidní lidé – se ohrazují, když nazývám Obamu a Bílý dům blbci. Ano, ale tady Obama spolu se svými právníky dokazuje, že to blbci jsou, když vydávají vyhlášku, která vyžaduje, aby US vláda zmrazila majetky Obamy, Victorie Nuland, Samanthy Powers, Susan Rice, britského ministerského předsedy, německé kancléřky, francouzského presidenta, Komise EU a mnoha dalších s tím spojených osob.

Samozřejmě, že Obamova vyhláška nebude uplatněna na ty, na které se vztahuje. Uplatní se na ty, na které se nevztahuje – na autority, které krymskému obyvatelstvu dovolily, aby uplatnilo demokratický proces, a tak určilo svůj vlastní osud.

Washington postavil demokracii na hlavu. Svržení ukrajinské demokratické vlády a instalace loutkového režimu na Ukrajině prý nepodvrátilo demokratický proces a instituce, ale cokoliv, co na Krymu umožnilo, aby se uplatnilo sebeurčení, to prý demokratický proces podvrátilo.

Takže Západ už nelze více spojovat s demokracií.

Dr. Paul Craig Roberts

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca