Okamžik dezerce je údajně zachycen na digitálních médiích:Přes noc přicházely četné fámy, že nově jmenovaný šéf Ukrajinského námořnictva, který v jeho čele stanul právě v sobotu, už uprchl ke Krymskému lidu, řečeno přímo, a tedy k ruským silám v regionu, řečeno nepřímo. Zdrojem většinou byly různé ruské kanály, takže jsme čekali, dokud se to nepotvrdí ze „západních“ zdrojů. Včera to BBC udělalo.


[quote align="center" color="#999999"]

Nový šéf Ukrajinského námořnictva ‚dezertoval‘ na Krym


Nově jmenovaný šéf Ukrajinského námořnictva v přítomnosti svého neuznávaného pro-ruského vůdce přísahal věrnost Krymskému regionu.

Kontradmirál Denis Berezovskij se zrovna v sobotu v reakci Kyjeva na hrozbu ruskou invazí stal šéfem námořnictva.

Ruská vojska zkonsolidovala svůj zábor Krymu, který je domovem jejich Černomořské flotily.[/quote]

Okamžik dezerce je údajně zachycen na digitálních médiích:

Tento krok není úplně neočekávaný: ač USA nemusí dělat moc štráchy při potýkání se s Ruským námořnictvem tváří v tvář, jako to dělaly loni v létě ve Středomoří kvůli Sýrii, tak jiným to nedělá takové potěšení, když jsou v násypce ruského vojenského mlýnku na maso.

Takže, když tohle bylo potvrzeno, tak i zbytek zpráv, co před tím přišly od RIA, bude také pravdivý. Vtipným:

[quote align="center" color="#999999"]

Ukrajinský autonomní region Krym v neděli potvrdil, že většina ukrajinských vojenských jednotek umístěných na Krymském poloostrově vyjádřila svou podporu legitimně zvoleným pro-ruským úřadům.

Předchozí zpráva ruských médií o mírovém převzetí vojenských jednotek silami loajálními ke krymské vládě popřelo ukrajinské ministerstvo obrany.

Nicméně krymské úřady říkaly, že většina ukrajinských jednotek v neděli stála na straně pro-ruských sil „aniž by padl jediný výstřel,“ a varovaly velitele několika jednotek, které zůstávají loajální ke Kyjevu, že by mohli čelit obvinění z trestného činu, pokud se odmítnou vzdát.

„Rád bych varoval velitele, kteří nutí své podřízené, aby páchali ilegální aktivity, že budou potrestáni podle platných zákonů,“ řekl v prohlášení krymský ministerský předseda Sergej Axenov.

Krymská vláda řekla, že před tím asi 10 válečných lodí z Ukrajinského námořnictva zjevně na rozkaz z Kyjeva opustilo svou námořní základnu v Sevastopolu.

Krym je teď centrem probíhající krize této země, jelikož pro-ruské skupiny se distancují od reformovaného národního parlamentu, který před týdnem svrhl presidenta Viktora Janukoviče.[/quote]

 O mapě níže se říká, že je souhrnem všech ukrajinských měst, která už vztyčila ruské vlajky.

Když nic jiného, tak tato nekrvavá vítězství pouze Rusko povzbudí, aby tlačilo dále: což je těžko ten výsledek, který by rád Západ viděl. Možná, že to vysvětluje, proč před tím přišly neoficiální zprávy o tom, že ruský rubl se propadl až o 10%.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com