Četné bary v Dánsku hlásí každodenní obtěžování šaría hlídkami migrantů, které vyhlašují ulice, ve kterých operují, za „zóny šaría“, poškozují podniky a dokonce vykřikují nadávky na vládní ministry v ulicích. Zprávy o násilnostech a zastrašování přichází z předměstí dánské metropole Kodaně Norrebo, kde místní obchodní asociace uvažuje o zaměstnání „strážců míru“, abych chránili podniky a štamgasty. (Foto: Breitbart)

Místní podniky a noční kluby hlásí, že mívají rozbitá okna, napadají jim zákazníky a dokonce jim šaría hlídky „imigrantského původu“ vyhrožují smrtí, protože jim vadí alkohol.

Když majitelka kavárny Heidi Dyrnesli mluvila o těchto nepřístojnostech, o jednom nedávném útoku řekla: „Nějací chlapi vlezli do baru a řvali na všechny hosty, ať vypadnou. Řekli, že tato oblasti jim patří a že Norrebro teď podléhá zákonu šaría a pití alkoholu je zakázané.“

Podnikům řekli, že budou muset platit gangům migrantů peníze za ochranu a kromě toho bude platit zákaz alkoholu a neuposlechnutí vedlo k výhrůžkám smrtí. Jeden místní, který mluvil s norskými novinami Nettavisen jménem Mohammed Ahmed řekl, že od něj a jeho podniku žádali 60 000 dánských korun (219 000 Kč). Pan Ahmed řekl, že gangy imigrantů úmyslně provádí vloupání, aby mohly vydírat peníze za ochranu. Řekl, že gang mu jednou vykopl dveře a hrozili mi, že „mě upálí zaživa“, a že žije ve strachu před dnem, kdy své hrozby uskuteční.

Tyto noviny referovaly i o zážitku žurnalisty, který tyto domněnky vyšetřoval, a vytáhli na něj nůž. Individua z předměstí mu řekla, ať „táhne k čertu“.

Místní podnikatelé strávili „zoufalé měsíce pokusy přimět kodaňskou policii, aby přistoupila k činům“ proti šaría gangům, ale neměli štěstí, hlásí dánská TV2. Strážci zákona zjevně tento problém neberou vážně, když Berlingske hlásí, že policejní mluvčí řekl: „Nepovažujeme to za velký problém,“ a o pachatelích prohlásil, že to jsou jen „hulváti“, kteří nemají vůbec žádnou náboženskou motivaci.