Po Snowdenových odhaleních všudypřítomné vtíravosti NSA v každodenním životě a neústavního zachycování, odposlouchávání a zaznamenávání všech forem elektronické komunikace, by byl logický předpoklad, že příštím krokem by pro NSA měla být redukce, nikoliv expanze, zvláště po presidentově srdceryvném předčítání z televizní čtečky před několika měsíci, při němž slíbil, že udělá, co může, aby špionážním agenturám dal opratě. „Překvapivě“ je však expanze přesně tím, co se v NSA děje – jelikož WSJ hlásí, že vláda uvažuje o zvětšení kontroverzní sbírky zaznamenaných amerických telefonních hovorů Agenturou národní bezpečnosti – což je podle oficiálních činitelů nezamýšleným důsledkem soudních řízení usilujících o zastavení dohledového programu.“ Nezamýšleným?


Je v tom jasný záměr uvědomit teď Američany o tom, že koncept soukromí je už mrtvý a pohřbený a ti místo toho budou hledat jiné metody komunikace. Což jednoduše znamená, že NSA se musí stát ještě větší, aby zhatila to, co přichází, tj. každodenní „jasné a reálně přítomné“ nebezpečí, že USA zplození občanští teroristé začnou představovat hrozbu americké despotické totalitně státní formě republiky.

Od WSJ:

[quote align="center" color="#999999"]

Četní vládní právníci zapojení do soudních sporů kolem programu telefonních záznamů NSA věří, že výnosy federálních soudů o uchování důkazů spojených s těmito soudními procesy vyžadují, aby tato agentura přestala s dosud běžným mazáním starších telefonních záznamů, tvrdí lidé obeznámení s touto diskusí. V důsledku toho vláda tuto databázi oproti původnímu záměru rozšíří, přinejmenším potud, pokud budou tyto soudní spory probíhat.

Úřední činitelé říkají, že nebylo ještě provedeno žádné konečné rozhodnutí o uchování těchto dat, a jeden činitel řekl, že i kdyby padlo rozhodnutí tyto informace uchovat, byly by skladovány pouze za účelem soudních pří, nikoliv jako předmět prohledávání. Vláda správně sbírá telefonní záznamy od milionů Američanů v rozsáhlé databázi, v níž může těžit data ohledně vazeb na podezřelé z terorismu. Tato databáze obsahuje záznamy o tom, kdo volal komu, kdy volal a jak dlouho.Je ironií, že všechno tohle se děje proto, že hlavní role v tomto dramatu USA předstírají, že tuto agenturu rozpouští:

President Barack Obama nařídil vedoucím činitelům, aby ukončili vládní skladování takovýchto dat, a našli jiné úložiště ke skladování těchto záznamů – dost možná u telefonních společností, které evidují ta volání. Podle tohoto cíle nastíněného panem Obamou minulý měsíc, by vláda pořád mohla prohledávat evidenci o voláních se soudním příkazem, ale už by nad ní neměla kontrolu.[/quote]

V tomto okamžiku i my bereme obecný revizionismu historie za falešně negativní.

Ředitel Agentury národní bezpečnosti Keith Alexander řekl, že kdyby tento program existoval už v roce 2001, tak by spiknutí o 11. září odhalil.

Ten by rovněž zabránil Bostonskému bombovému útoku, kdyby existoval v roce 2013. No počkejte…

Ty lži pokračují:

[quote align="center" color="#999999"]

Tak, jak program NSA v současnosti funguje, uchovávají se v této databázi asi pětiletá data, říkají činitelé a některé odtajněné soudní nálezy. Asi dvakrát ročně se všechny záznamy hovorů starší než pět let ze systému vyčistí, řekli činitelé. Zvláštní starost podle těchto činitelů budí to, že všechny starší záznamy mohou určitým stranám poskytnout právní podklad k dokazování svých případů a vymazání těchto dat by mohlo smazat důkazy, že telefonní záznamy o těchto lidech nebo skupinách byly prohledávány datovou vlečnou sítí.[/quote]

Tohle jistě vysvětluje, proč si NSA nedávno postavila provoz v Bluffdale, který podle bujících spekulací může pojmout všechny formy komunikace kdy zachycené, ani nemluvě o všem, co je v současnosti vytištěno nebo uloženo na jakémkoliv jiném uchovávacím médiu. Problém je v tom, že nevíme, kolik toho lze uchovat, protože žádná z těchto dat nejsou veřejná.

Proto ty lži budou pokračovat, dokud se jednoho dne šokující scény z Ukrajiny nezačnou odehrávat v každé americké uličce a na každém náměstí. Ale prozatím se S&P zrovna jen lehce vyhýbá rekordu všech dob, tak prosím vydržte s odvrácenou pozorností.

Datové centrum NSA v Utahu bude hotové a zprovozněné do konce září (zdroj: Forbes)

Patro 0, jedna ze čtyř datových hal v lokalitě Bluffdale.

Patro 1 datová hala, kde budou umístěny servery.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com