Bílá nepřirozená hmota ve tkáních lososů v Hydaburgu na Aljašce. Tento nedávno publikovaný příběh od ENENews je neskutečně znepokojivý a obrázky, jež budou následovat, nejsou určeny lidem se slabým žaludkem. Zatímco miliony náměsíčných Američanů zaspávají nebezpečí Fukušimy, zvířata, především ta vodní, na Aljašce vypovídají pravdivý příběh. Video níže od Kevina Blanche vysvětluje vědecký důkaz, že nedávná masová úmrtí tuleňů jsou způsobena únikem radiace z Fukušimy.


Dřívější reporty hlásí „bílou hmotu“ všude v tuleních z Aljašky. Vrány se mršin ani nedotkly, ale uzobávají lidem kousky střechy. Jedno z mrtvých zvířat mělo v ústech sliz a ledviny skoro černé, jiné zase změnilo barvu, jiné se našlo bez chlupů.

„Síť lokálních pozorovatelů přírodního prostředí“ (Local Environmental Observers – LEO) hlásí 28. října 2013: Tuleň bez srsti poblíž Shishmaref na Aljašce. 19. říjen 2013: Spatřen tuleň u ústí řeky Serpentine též bez srsti, ale pozorovatelé neměli u sebe nic, čím by pořídili fotografii.

8. říjen 2013: Nemocný tuleň, Eek na Aljašce. 12. srpen 2013: Lovec zastřelil tuleně, o němž si myslel, že je nemocný. Když ho rozřízl, objevil bílou slizkou hmotu všude v jeho svalových tkáních. Vrány zde jsou známé pojídáním všeho, dokonce i silikonu, ale těchto mrtvých zvířat se ani nedotknou.