Po nejhorším týdnu na trhu za více než rok USA ví, co se obyčejně dělá. Musí odvést pozornost obyvatelstva. A když ten fígl nezvládne podnapilé řízení pre-pubescentně vyhlížející  Miley Cyrus s pracovním vízem, tak se lze uchýlit k tomu starému, co vždy zabere – vybombardovat se z těch s*aček útokem na „nezávislý“ národ. Tentokrát je to Somálsko. CNN hlásí, že dnes USA provedly raketový útok na Jižní Somálsko. Cíl: „vyšší vůdce“ spojený s Al-Káidou a Al-Shabaabem, somálskou pobočkou Al-Káidy. Tohle je údajně taková Al-Káida, kterou USA oficiálně nefinancují a nepodporují jako v Kataru zoufale se pokoušejícím protlačit skrze Sýrii své potrubí.


Od CNN:

[quote align="center" color="#999999"]

Americké ozbrojené síly provedly v neděli nálet na jižní Somálsko proti podezřelému vojenskému vůdci, řekli američtí činitelé CNN.

Cíl tito činitelé popsali jako „vyššího vůdce“ spojeného s Al-Káidou a s al-Shabaabem, pobočkou  Al-Káidy  v Somálsku.

Spojené státy nebyly ještě schopny určit, zda byl cíl zabit, řekl tento činitel.

Loni v říjnu se elitnímu týmu US Navy SEAL Six nepodařil útok před úsvitem v jižním Somálsku, aby chytili vůdce Al-Shabaabu Ikrima, to jim nevyšlo po intenzivní přestřelce, která jim spolehlivě znemožnila ho chytit živého, řekl tehdy CNN vedoucí US činitel.

Během druhého přepadu ten samý víkend v libyjském hlavním městě Tripolis členové Delta Force US Army chytili Abu Anas al Libiho, operativce Al-Káidy hledaného kvůli jeho údajné roli při vražedných bombových útocích v roce 1998 na dvě americké ambasády v Africe.

Americký vojenský zdroj uvedl, že v nedělním útoku byly nasazeny jen střely. Na zemi tam nebyli žádní američtí vojáci.

Al-Shabaab, podle Spojených států oficiální teroristická organizace, má vztah k Al-Káidě, který se táhne už roky. V roce 2012 se tyto dvě skupiny v podstatě spojily, řekl CNN národně bezpečnostní analytik Peter Bergen.[/quote]

A tohle se děje, když trh spadl o pouhá 4% z nejvyšší úrovně všech dob. Počkejte, až vstoupí do medvědího trhu: to budou padat taktické atomovky nalevo, napravo…

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com